Lajčak i Vučić danas o kosovskim tablicama i francusko-nemačkom planu

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravi danas u Beogradu, gde su najavljeni sastanci sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem
Kako je najavljeno iz kabineta predsednika, Vučić će sa Lajčakom razgovarati u predsedništvu u 11 sati, dok je sastanak sa Ivicom Dačićem najavljen za 13 sati, u Ministarstvu inostranih poslova.
Lajčak je u medijima pre dva dana najavio da će ove nedelje posetiti Beograd i Prištinu, da bi razgovarao o poštovanju sporazuma o registarskim tablicama, kao i o "narednim koracima za normalizaciju odnosa u skladu sa francusko-nemačkim planom".
Predsednik Srbije upozorio je prošle nedelje da neće da prisustvuje samitu EU-Zapadni Balkan koji se održava 6. decembra u Tirani, nakon što je kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao Nenada Rašića za ministra u kosovskoj vladi, dok je za njegovu savetnicu imenovana Rada Trajković.
 
Vučić je, međutim, samo dan kasnije, a nakon sastanka sa Evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju, kazao da mu je Varhelji preneo da EU misli da je veoma važno da Srbija bude zastupljena na samitu. Tada je Vučić kazao da će da "razmisli" i odluči tokom vikenda.
  • Da EU prizna realnos

    05.12.2022 12:44
    rezoluciju 1244
    Vreme je da EU prizna realnost, a to je rezolucija 1244. Tu 1244 su i oni iz Nato-a prihvatili i potpisali 1999 god i overila se u UN-u. Cemu sluzi sada ovo EU uslovljavanje Srbije da joj se otme teritorija. Vreme je da Srbija bude primljena u EU u punom obimu teritorije zajedno sa rezolucijom 1244 koju su i oni potpisali sa nama 1999 god. Ako je cilj Anglosaksonaca da nam na prevaru otmu teritoriju Kosova pod vasljivom pricom o clanstvu u EU, odma da kazemo da Srbija nece da preda Kosovo i potpis za Kosovo nikad dok postoji planeta zemlja, a onda EU mora da vidi jeli im Srbija potrebna kao saveznik i clan i da nas prime sve zajedno sa rezolucijm 1244 u paketu. Srbija je njima potrebnija, jer im omogucava jeftin prolaz za trgovinu Kina istok-zapad za njihove proizvode, nego sto su EU potrebni nama. Uostalom i Kipar je clan EU , a ima teritorijalni problem kao i Srbija, sta je problem da udjemo u EU, osim ako zele da nas izblefiraju i prevare tom pricom o clanstvu i otmu nam teritoriju Kosova
  • Лиманац

    05.12.2022 10:50
    Косово и Метохија је Србија.
    Нема прихватања француско-немачког плана!
  • zztop

    05.12.2022 10:16
    Nek lajčak poveze acu u tiranu na njegov trošak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija