Skupština Srbije danas o budžetu za 2023. godinu

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je za danas u 11.10 sednicu parlamenta, a među 35 tačaka dnevnog reda naći će se i predlog zakona o bužetu Srbije za 2023. godinu.
Kako se navodi u saopštenju Skupštine, uz predlog budžeta naći će se i predlozi odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika i Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i izmene tih finansijskih planova.
Predložen je i zakon o završnom računu budžeta Srbije za 2021. godinu, kao i izmene zakona o budžetskom sistemu, poreskom postupku i poreskoj administraciji, republičkim administrativnim taksama, porezu na dohodak građana, porezu na dodatu vrednost, rokovima za izmirivanje novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, kao i Carinskog zakona.
Poslanici će razmatrati i izmene zakona o elektronskom fakturisanju, fiskalizaciji, doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.
 
Po dnevnom redu će se raspravljati i o zaduživanju države kod NLB Komercijalne banke za potrebe finansiranja brze saobraćajnice i auto-puta Beograd - Niš - Požarevac, Veliko Gradište - Golubac.
 
Poslanici će raspravljati i o potvrđivanju protokola o finansijskoj i tehničkoj saradnji između vlada Srbije i Španije u oblasti infrastrukturnih projekata, ugovoru između vlada Srbije i Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, kao i o sporazumu o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za razvoj za Projekat čiste energije i energetske efikasnosti za građane.
 
Na dnevnom redu naći će se i Okvirni sporazum o finansijskom partnerstvu između Srbije i Evropske komisije o pravilima za sprovođenje finansijske pomoći Evropske unije Srbiji, u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA III).
 
Razmatraće se i razrešenje funkcije predsednika Osnovnog suda u Bečeju, izbor predsednika sudova i izbor sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, kao i izbor viceguvernera Narodne banke Srbije (NBS).
 
Na dnevnom redu su i izmene članova i zamenika članova u skupštinskim odborima Socijalističke partije Srbije i koalicije Nada, kao i izmene sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.