Danas protest zaposlenih u javnom sektoru, traže veće plate i zaštitu od nasilja

Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost za subotu, 10. decembar najavili su protest "Javni sektor - Za veće plate i dostojanstvo profesije" ispred Vlade Srbije 10. decembra.
Danas protest zaposlenih u javnom sektoru, traže veće plate i zaštitu od nasilja
Foto: 021.rs
"Sledeći svoje principe i vrednosti za koje se zalažemo, okupićemo se 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava kako bismo izrazili nezadovoljstvo našim položajem u društvu, uslovima rada i platama koje dobijamo za svoj odgovoran posao", saopšteno je iz Nezavisnosti.
Zahtevaju povećanje plata od 25 odsto za sve zaposlene u javnom sektoru, bez diskriminacije, bezbedne uslove rad za sve i zaštitu od svih oblika nasilja, topli obrok i regres za ceo javni sektor i kolektivne ugovore koji će se poštovati.
"Da se ne stidimo svojih plata, već da se njima ponosimo kao što se ponosimo poslom koji radimo", poručili su iz sindikata. 
 
Protest će početi u 12 časova.
  • Protentovci

    10.12.2022 10:46
    Uz vas smo
    Protent ima najniže plate a radi isti posao kao eps i eds samo sto bez nas ne bi bilo ni vas u tim foteljama. Godinama su gradski funkcioneri nama obecavali nove ugovore…i bas čudno da nisu uspeli da nas rese ali zato su sebe i svoje dobro obezbedili na najviše moguće funkcije sa kupljenim diplomama osnovne/srednje i fakulteta.
  • Инспектор Вишекруна

    10.12.2022 10:23
    Јавни сектор
    Дели се на оне који ништа не раде (огромна већина новозапослених) и оне који преоптерећени раде свој посао!
    Погледајте рецимо вашег изабраног лекара, има ли посла? Али има толико измишљених радних места у здравству!
  • Sektor

    10.12.2022 10:16
    @A nije, pise se "valjda" a ne "valda". Nije ceo javni sektor u sns-u

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.