Nova runda vređanja u Skupštini uz ovacije i aplauze: Siniša Mali rekao poslanici da "lupetara"

Početak sednice Skupštine Srbije obeležio je niz uvreda predstavnika vlasti na račun poslanika opozicije uz odobravanje njihovih kolega iz vladajućih stranaka i predsednika parlamenta Vladimira Orlića
Na početku sednice je Orlić dozvolio predsedniku poslaničkog kluba SNS Milenku Jovanovu da se u govoru o amandmanu obračunava sa poslanicima Demokratske stranke i odgovara na navodne optužbe da je on privatizovao livnicu Kikinda i "slavio kad je mislio da će biti ministar".
Jovanov je tvrdio da poslanica DS Dragana Rakić planira danas da govori o njemu kako je kao student učestvovao u privatizaciji kikindske livnice i koristio vreme za raspravu o amandmanima, uputio joj je niz uvreda, od toga da je površna i da ništa ne zna, da za nju niko nije čuo, pa do toga da DS ima samo prostorije stranke.
"Na kom ste nivou liderko? Jeste li prešli preko cenzusa? A nije više smešno", obraćao se Jovanov poslanici Rakić direktno i time više od osam minuta kršio poslovnik uz ovacije i aplauze poslanika SNS-a.
 
Predsednik parlamenta Orlić nije ga upozorio da se vrati na dnevni red, već je opomenuo poslanike DS da ne galame i ne dobacuju.
 
Dragana Rakić je objasnila da je postavila pitanje o privatizaciji livnice u Kikindi najkompetentnijoj osobi za privatizacije "koji je bio u svakoj vlasti", Siniši Malom, i da od njega očekuje odgovor, a ne od Jovanova.
 
"Ja ne razumem zašto mi se obraća šef naprednjaka kao da se pravda, ja ovde nisam profesor i ne očekujem da mi se učenici pravdaju, već samo tražim informacije", rekla je Rakić.
 
Ministar finansija Siniša Mali počeo je obraćanje anegdotom da kad nije znao latinski u gimnaziji, profesorka mu je govorila "lupetarum lupetarum", pa će i on danas to reći poslanici Rakić.
 
"Pitate me za privatizacije iako znate da sam u Agenciji za privatizaciju radio od 2001. do marta 2003. godine, i to ne kao član stranke već kao zaposleni, to je bilo pre 20 godina, ako možete da prihvatite, prihvatite, ako ne - možete da nastavite sa lupetaranjem", rekao je ministar.
 
U nastavku je nekoliko poslanika ukazivalo na povredu Poslovnika o radu skupštine jer je Orlić dozvolio ministru da vređa poslanike, ali je predsednik parlamenta te primedbe odbacio.
  • Stohadin

    09.12.2022 11:11
    Ponašanje
    Molim vlastodršce u srbistanu da se dogovore o izgledu uniforme i da od naredne godine dolaze UNIFORMISANI na posela,jer im po ponašanju i trebaju iste,a opozicija može da se oblači normalno.
  • Mojsije

    08.12.2022 15:14
    Ju ju
    Ocekivali ste od Orica, Jovanova i ostalih naprednjaka nesto pametno?!? Cega se pametan stidi budala se ponosi. Fuuuj!!!
  • salajka

    08.12.2022 15:13
    Da ne zaboravimo, Milenko Jovanov preletac, jedna od bivsih perjanica DSSa, sef poslanicke grupe DSS u Pokrajnskom parlamentu…itd. Sve perjanice DSSa preletele u SNS kao na primer Bakarec, Sormaz itd. I da se razumemo za kraj, dobro su se oni ovajdili i u ono vreme, osladilo im se pa nastavili dalje. Gde ces lakse od nerada ziveti nego u politici a takva nam je cela politisa scena. Poslednji put sam glasala pre 22 gidine pa kad sam videla sta nas je snaslo, a do tada sam uvek glasala protiv SPSa, uglavnom, nezalost za DSS, odustala sam zauvek!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.