Skupština Srbije završila raspravu o predlogu državnog budžeta, glasanje sutra

Poslanici Skupštine Srbije večeras su završili raspravu o predlogu državnog budzeta za narednu godinu i o nizu zakona o čemu će glasati sutra, u petak.
Dok je opozicija tokom četvorodnevne rasprave oštro kritikovala odredbe državnog budžeta, ministar finansija Siniša Mali je zahvalio poslanicima zbog "konstruktivne rasprave", te izrazio nadu da će sutra podržati usvajanje državnog budzeta i ostalih zakonskih predloga vlasti.
Kazao je da će, ako to urade, biti nastavljen "nikad veći investiconi ciklus" u infrastrukturu, izgradnju bolnica i vrtića, kao i zaštitu životne sredine. Podsetio je i na najavljeno povećenje plata i penzija, za šta su predlogu budžeta obezbedjena sredstva.a na SNS i Vučića", rekao je Arsić.
Rekao je i da će se nastaviti podizanje životnog standarda gradjana i da će u decembru 2023. godine prosečna plata iznositi 820 evra.
 
Prethodno je poslanik Srpske napredne stranke Veroljub Arsić optužio opoziciju do je podnošenjem mnogobrojnih amandama pokušala da opstruiše rad parlamenta.
 
Kazao je da danas više od stotinu opozionih amandama niko nije branio, ali je ocenio da je takva opstrukcija politički dozvoljena, mada on smatra da to nije bilo to, nego "brutalni napad na SNS i Aleksandra Vučića" - predsednika te stranke i šefa države.
 
"Toliko volite Srbiju da niste u stanju ni jedan dan da provede u parlamentu, osim kada ne dobijete inspiraciju za napada na SNS i Vučića", rekao je Arsić.
  • @i eto

    09.12.2022 11:24
    da
    li si često ovako duhovit ili si popio danas vinjačić ! osnovna škola šta je veće 70 ili 30 % hehe ili zbog vinjaka fikcija !
  • i eto

    09.12.2022 09:51
    nama "demokratije" na srpski način. Fiktivna "vladajuca vecina" a faktički praznoglava galamdžijska preplašena manjina , glumi zakonodavnu vlast, uz obaveznu galamu, uličarski rečnik, vredjanje, jer kako drugačije da oteraju sopstveni strah.
  • @olga

    09.12.2022 08:32
    imate
    genijalne ideje , šteta što samo kritikujete ! siguran sam da ste mnogo toga dobrog uradili za našu Srbiju !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.