Petković: Beograd će razmotriti mogućnost povratka do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na Kosovo

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković rekao je da će zvanični Beograd, po Rezoluciji SB UN 1244, razmotriti mogućnost povrtaka do 1.000 pripadnika svojih bezbednostih snaga na Kosovo
Petković: Beograd će razmotriti mogućnost povratka do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na Kosovo
Foto: Pixabay
On je na konferenciji za novinare hitno zakazanoj u Vladi Srbije u 23h to najavio zbog, kako je kazao, "protovpravne i nasilne odluke (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija" da "okupira sever Kosova.
Optužio je kosovskog premijera i da želi da protera Srbe kao i da pokušava da omogući sprovođenje lokalnih izbora u četiri severne opštine.
Kazao je da je, po informacijama, večeras u 20.30 između 300 i 350 pripadnika kosovske policije ušlo u severnu Mitrpovicu i da su potom rasporedili u delovima grada među stanovništvvom.
 
Ocenio je da je Kurti to naredio pošto je prethodno, kako je kazao, policija "slavodobitno u Velikoj Hoči hapsila vino "i maltretirala porodicu Petrović" vlasnici vinarije.
 
Kazao je i da su među kosovskim policajacima koji su stigli na sever bili i priapdnici policije sa pancirima i specijalnih jedinica, s "dugim cevima" i oklopnim vozilama.
 
Naglsio je da je time prekršen Briselski sporazum po kojem, kako je kazao, na severu mogu da budu samo priapdnici policije iz tamošnjeg direktorata Sever.
 
Podsetio je i na više puta ponovljen stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića da zvanični Beograd neće dozvoliti nikakve "Oluje" i "Pogrome" - progon srpskog stanovništva.
 
Ocenio je da međunarodna zajednica "izgleda nije dovljno dobro shvatila te izjave Vučića", te je međunarodnu zajednicu pozvao da, kako je kazao, "urazumi Kurtija".
 
Naglasio je da Beograd nije izazavao nijednu pravokaciju i da nije prekršio Briselski sporazum, te optužio kosovskog premijera da on to sve radi.
 
Kazao je i da će Vučić i sutra imati niz sastanaka s predstavncima međunarodne zajednice.
  • Vlada

    09.12.2022 12:44
    @Zamenik zamenika

    Policija tzv. Srbije udara na novosaske domaćine koji brane svoj grad od suludih projekata a Beograd ni da se oglasi, a kamo li da nekoga zaštiti.
  • gile

    09.12.2022 12:20
    neće biti parade mogu da me zovu Putin, Bajden, ne idem u Tiranu, ne dam Gazivode, toliko o lažovu. Ko laže taj i krade
  • Odbrana

    09.12.2022 12:20
    Redovan vojni rok
    Pre toga, da bi se stekli uslovi dobra volja drzave. Ukidanje svih negativnih uticaja na omladinu. Oduzimanje nelegalno stecenog kapitala. Zaustavljanje puteva droge i pranja stecenog novca od iste. Izbacivanje kriminogenih postavki iz svih drzavnih institucija koje ni skolu nemaju. Izbacivanje stranih agenata koji rovare protiv drzave. Ukidanje kocke. Podizanje morala i vaspitavanje omladine. Dotada, dovidjenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija