Većina učenika izabrala biologiju kao predmet na maloj maturi

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić izjavio je da se do sada 16.600 učenika izjasnilo koji će predmet polagati kao treći test na završnom ispitu i da je većina učenika izabrala da polaže biologiju.
Većina učenika izabrala biologiju kao predmet na maloj maturi
Foto: Pixabay
"Do sada se prijavilo 16.600 učenika, što je oko 26 odsto generacije, a 14.500 se prijavilo elektronskim putem", rekao je Pašić.
Od prijavljenih, 35 odsto je izabralo biologiju, 28 odsto geografiju, 17 odsto istoriju, 10 odsto hemiju i devet odsto fiziku.
Učenici koji 2023. godine završavaju osmi razred bi trebalo da se od 1. do 30. decembra izjasne koji će test, od pet ponuđenih predmeta - biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu.
  • Mile

    09.12.2022 11:53
    Školovanje je već odavno izgubilo smisao. Pogledajte samo koliko, kada se zaposli, dobija neko ko je završio fakultet, a koliko su bogata ili bolje reći prebogata beskorisna trčkarala za loptom, mlatarači reketom, probacivači lopte kroz šupalj koš za otpatke ...
  • miki21

    09.12.2022 11:11
    Hoće
    ... na medicinu, pa na truli zapad. Tako mali a već domaći izdajnici i strani plaćenici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija