Brnabić: Blizu smo odluke da zatražimo povratak vojske na Kosovo

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je kosovski premijer Aljbin Kurti doveo Srbe i Albance "na samu ivicu rata".
Brnabić: Blizu smo odluke da zatražimo povratak vojske na Kosovo
Foto: 021.rs
Ona je najavila da je Beograd zbog toga blizu odluke da u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN zatraži povratak svojih trupa na Kosovo i Metohiju.
"Svakog dana se krši ne samo briselski nego i kumanovski sporazum. Blizu smo toga da po Rezoluciji 1244 zatražimo povratak naših snaga na Kosovo, jer Kfor ne radi svoj posao. Srbi se ne osećaju bezbedno i fizički su i životno ugroženi, uključujući i decu u vrtićima", rekla je Brnabić na Aerodromu "Nikola Tesla".
Brnabić je dodala da će detalje o tome u toku dana izneti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Ona je ocenila da sve što radi Kurti predstavlja opasnost za Srbe i Albance, ali i za Evropu.
 
"To je politika 18. i 19. veka. To budi osećanja očaja. Izuzetno sam zabrinuta i teško je bilo spavati sinoć", rekla je ona.
 
Brnabić je ocenila da Kurti ništa ne radi sam, već da je imao i "pomoć partnera u EU koja ne reaguje".
 
"U EU ne reaguju na to što se dešava, ili reaguju kada dogori do nokata. Kfor i Euleks ne rade svoj posao, ne samo u skladu sa briselskim nego i sa kumanovskim sporazumom. Ne štite Srbe na Kosovu ni južno ali ni severno od reke Ibar", rekla je premijerka Ana Brnabić.
  • Sale

    10.12.2022 17:22
    Veruda
    Glupost je neuništiva
  • Jarvis

    10.12.2022 14:21
    Važi, samo da uzmem kokice..
  • Gg

    10.12.2022 09:48
    Gg
    Nelupetaj,zaista! Sada bi nas zbrisali za 24h! Okrenimo se mi zivotu i ekonomijo! Gde smo mi a gde je Hrvatska!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija