U koferu švercovao više od 1.000 tompusa, otkrio ga pas obučen za otkrivanje duvana

Carinici su, na aerodromu Nikola Tesla, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 1.000 tompusa, kojima je jedan putnik napunio svoj kofer.

Prekršaj je otkriven u četvrtak, kada je 44-godišnji državljanin Srbije, koji je doputovao letom iz Pariza, preuzeo svoj prtljag i uputio se ka izlazu, saopštila je Uprava carina.

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, rekao je da ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.
Međutim, službeni pas, specijalno obučen za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda, koji je učestvovao u kontroli, odreagovao je na jedan od njegovih kofera, zbog čega je prtljag pregledan na skeneru.
 
Snimak skenera je pokazao da se u koferu nalazi nešto što izaziva sumnju, pa je kofer otvoren i u njemu, pored nešto malo garderobe, pronađeno je i 1.055 kubanskih cigara.
 
Najviše je bilo tompusa marke "Cohiba Habana Montecristo" - 465 komada, potom 325 tompusa iz ograničenih serija marki "Cohiba" i "H.Upmann", 125 cigara "H.Upmann" i "Romeo y Juliet", kao i 140 tompusa bez oznake robne marke.
 
Veštačenjem će biti utvrđeno da li je reč o originalnoj ili krivotvorenoj robi, a protiv domaćeg državljanina će biti pokrenut prekršajni postupak.
  • :/

    10.12.2022 04:15
    -
    ...Neka pusi narod nas, krisom ispod spoljnog zida sankcija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija