Varheji pozdravio odluku Srbije da uvede vize građanima Indije

Evropski komesar za proširenje i politiku susedstva Oliver Varheji pozdravio je odluku Srbijeda uvede vize građanima Indije.
"Pozdravljam odluku Srbije da dodatno uskladi viznu politiku sa Evropskom unijom (EU) i uvede vize za državljane Indije od 1. januara 2023. godine", napisao je Varheji na Tviteru.
Šef češke diplomatije Jan Lipavski nedavno je ocenio da je Srbija ostvarila značajan napredak u suzbijanju nelegalne migracije balkanskom trasom kada je pristala da usklađuje politiku izdavanja viza sa Evropskom unijom.
Lipavski, čija zemlja predsedava EU do kraja godine, rekao je da je značajan pomak to što Srbija uvodi vizni režim sa Iranom, Indijom i nekim drugim zemljama.

Teme

vize
  • Srbija nije clan EU

    11.12.2022 12:05
    Zasto je Srbija ukinula carine za EU proizvode, kada nije clan EU ? I time unistava domacu privredu ? Danas evo gledam banalnu stvar, u prodavnici Italijanske cackalice za usi na primer ? Zar te cackalice za usi ne moze neko u Srbiji da proizvodi, a Italijani da placaju carinu ? Srbija nije u EU, i nista ne izvozi u EU, od ukinutih carina sa stranom drzavom od koje mnogo uvozi ima ogromnu materijalnu stetu, domaca privreda se unistava, carine se ne naplacuju, kao ni takse i putarina za prevuz EU robe Dunavom
  • @V

    11.12.2022 08:41
    Još jedan funkcionalno nepismen koji komentariše.
    Vize uvodimo DA NE BI nama uvodili vize. That easy, samo treba razumeti uzročno-posledične odnose.

    Inače smatram da su komentari ispod vesti potpuno zlo koje je napravilo jezivu štetu jer uglavnom.komentarišu botovi, frustrirani i ljudi bez znanja.
  • S56

    11.12.2022 07:56
    Jednostavno
    Neka pritisnu vođu pa će Varheji svakoga dana da pozdravlja odluke Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija