SafeJournalists: Ugrožena bezbednost novinara koji izveštavaju sa severa Kosova

Mreža SafeJournalists, koja predstavlja više od 8.200 novinara na Zapadnom Balkanu, upozorila je danas da je novinarima koji izveštavaju sa severa Kosova "ugrožena bezbednost".
 SafeJournalists: Ugrožena bezbednost novinara koji izveštavaju sa severa Kosova
Foto: Pixabay
Iz te mreže su zatražili od "odgovornih institucija" da rasvetle "tri napada" na novinare prištinskih medija koji su prethodnih dana izveštavali sa severa Kosova. 
"Pozivamo nadležne organe da garantuju bezbednost novinara, posebno u delikatnim vremenima. Štaviše, pozivamo odgovorne institucije da rasvetle sve slučajeve napada na novinare koji se dešavaju na Kosovu jer svaki nekažnjeni slučaj dovodi do više zločina prema novinarima", navodi se u saopštenju SafeJournalists.
Najavili su da će o tim slučajevima obavestiti relevantne "nacionalne i medjunarodne zainteresovane strane". 
 
Mrežu SafeJournalists čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Sindikat medija Crne Gore, Udruženje novinara Makedonije, Udruženje BH novinari, Hrvatsko novinarsko društvo i Udruženja novinara Kosova. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.