VIDEO Vučić međunarodnoj zajednici: "Koji od šest dokumenata želite da poštujemo?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas snimak sa pitanjem međunarodnoj zajednici "koji od šest važnih dokumenata" žele da Srbija poštuje kada je reč o Kosovu.
VIDEO Vučić međunarodnoj zajednici: "Koji od šest dokumenata želite da poštujemo?"
Foto: FoNet (Milica Vučković)
On je naveo Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezolucija 1244, Briselski sporazum, Vašingtonski sporazum, kao i Solunski dokument o proširenju EU na Zapadni Balkan.
"Poštovani građani, već znate da sam zamolio naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju. Pored Kumanovskog sporazuma, Povelje UN, Rezolucije 1244, Briselskog ili Vašingtonskog sporazuma, došli smo i do šestog, veoma značajnog dokumenta iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na Zapadni Balkan", rekao je Vučić.
Kako kaže Vučić, u tom dokumentu podržava se implementacija Rezolucije 1244 UN. 
 
"Upravo u svetlu podnošenja aplikacija takozvanog Kosova za članstvo u EU, moje pitanje je hoće li poštovati dokumente koje su sami donosili, čak istorijski iz Soluna, jer u tački pet se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244", predočio je Vučić.
 
Na kraju je rekao: "Moje pitanje od danas glasi: Koji od ovih šest dokumenata želite da poštujete i mi ćemo biti apsolutno saglasni.
 
  • R

    14.12.2022 17:30
    R
    Samo Kumanovski i rezoluciju 1244
    EU, SAD i NATO do sada nisu ispoštovali ništa iz svih dosadašnjih sporazuma.
    Kako je većina država članica NATO i EU priznalo Kosovo kao posebnu državu, što nije u skladu sa poveljom UN, Kumanovskim sporazumom, a ni Solunskim, onda treba Obavestiti UN, Brisel i Vašington da zbog nepoštovanja svih sporazuma vraćamo sve na rezoluciju 1244. Takodje treba da tražimo od UN da u mirovnim snagama budu samo države koje poštuju odluke UN tj. samo one koje nisu priznale Kosovo, ali ne mogu ni one koje su podržavale bombardovanje Jugoslavije. U snagama UN moraju biti Rusija i Kina, ali čak mogu biti i neke članice NATO i EU koje nisu podržavale bombarovanje i nisu priznale Kosovo kao nezavisnu državu.
  • /

    14.12.2022 16:14
    /
    ko ce poverovati u ovo
  • Senka

    14.12.2022 15:53
    Mi smo Mi,a Ti si vi
    Ne mi,nego ti da poštuješ šta si i šta ste potpisali.
    A onda Mi gradjani dolazimo na red,povodom potpisanog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija