VIDEO: Devetorka švercovala migrante za 300 do 1.000 evra, prokrijumčarili 90 ljudi za par meseci

Devet pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem ljudi, uhapšena je na teritoriji Vranja, Preševa i Surdulice.
Uhapšeni su N. N. (31), D. N. (55), M. S. (34), B. M. (37), A. Đ. (33), I. S. (29), N. M. (49), S. M. (57) i S. M. (43), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i tridesetčetvorogodišnji muškarac za kojim se traga.
Sumnja se da su N. N. i D. N. organizovali ovu kriminalnu grupu čiji su pripadnici, za naknadu od 300 do 1.000 evra po osobi, omogućavali nelegalnim migrantima nedozvoljen prelaz granice između Srbije i Bugarske, prevoz do Prihvatnog centra u Preševu, a potom i do Beograda, Subotice i Sombora, sa namerom daljeg transporta ka zemljama Evropske unije.
Članovi grupe su, kako se sumnja, na ovaj način, od avgusta do oktobra 2022. godine omogućili ilegalan prelaz granice i transport za 90 migranata, dok su tako stečen novac međusobno delili u zavisnosti od zadatka koji su imali.
 
 
Pretresom stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili oduzeto je pet vozila, 13 mobilnih telefona, više SIM kartica, kao i 23.010 evra, 82.300 dinara, 30 kuna i 220 denara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija