Krizni štab sa Severa Kosova pozvao na protest 22. decembra

Krizni štab sa Severa Kosova pozvao je večeras na "najveći protest ikada" u četvrtak u mestu Rudare kod Krsta, gde se nalazi jedna od barikada, objavio je portal Kossev.
Krizni štab sa Severa Kosova pozvao na protest 22. decembra
Foto: Beta/AP
"Pozivamo srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji na najveći protest ikada koji će se održati u četvrtak, 22. decembra u 12 sati u Rudaru kod Krsta", poručio je Krizni štab.
Naveli su i da će se na protestu okupiti "lekari, profesori, učitelji, rudari, rođaci, komšije, majke i sestre" da pošalju jasnu poruku da ne pristaju "na progon i ubijanje i da Sever Kosova i Metohije "niti je Nemačka, niti Kurtijeva prćija, nego mesto na kojem žive i na kojem žele da ostanu i opstanu".
Kao razloge za protest naveli su da je kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao na "nestanak srpskog naroda i na ubijanje Srba na barikadama", kao i "direktna podrška Kurtiju nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea koji se drznuo da postavlja ultimatume i rokove za uklanjanje barikada i stao na stranu Kurtijevog terora i nasilja".
  • @zztop

    21.12.2022 10:17
    glasajte
    za zztop kao najbednijeg , najjadnijeg komentatora !jadan jadna , mora da mu je sav svet vređanje po portalima a u životu samo u zemlju gleda !
  • zztop

    21.12.2022 09:15
    Neka stupe u štrajk glađu ko onomad vulin protiv opozicije...
  • R49

    21.12.2022 07:35
    Već se naslućuje
    Opet će ih vrdalama odvući na stranputicu. Verovaće mu sve dok ih ne oteraju u Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".