Uručene godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije

Godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije (UNS) su uručene laureatima u Beogradu.
Uručene godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Glavnom i odgovornom uredniku lista "Zrenjanin" Slobodanu Bubnjeviću je uručena nagrada "Bogdan Tirnanić" za kolumne koje je objavljivao u tom listu, saopštio je UNS.
Povelja za 40 godina rada uručena je Radiju Kosovska Mitrovica, a nagradu je primila glavna i odgovorna urednica Maja Fićović.
Za novinarsku hrabrost nagrada je uručena novinaru nedeljnika NIN Vuku Cvijiću. U saopštenju je navedeno i da je članu UNS-a Dragoljub Janojlić uručena nagrada za životno delo.
 
Nagrada za životno delo uručena je i novinaru, uredniku, piscu i putopiscu Nenadu Ristiću, prvom uredniku Beograske hronike i uredniku Trećeg dnevnika RTS-a.
 
Zlatna povelju je uručena novinarki u penziji Dragoslavi Dragani Peskarević.
 
Laureati nagrade "Laza Kostić" u kategoriji reportaža su Mina Delić za reportažu "Rio Tinto: Pod otvorenim nebom" i Anđelka Ćup za reportažu "Crna zemlja ne progovara".
 
Nagrada "Laza Kostić" uručena je i dopisniku Radio televizije Vojvodine iz Brisela Ivanu Iliću.
 
Nagradu za fotografiju je dobio urednik fotografije na portalu „Mondo“ Stefan Stojanović za reportažu „Nas i Rusa 300 miliona”.
 
Ova nagrada dodeljuje se i u kategoriji karikatura i novinarska satira, a uručena je aforističaru Ninusu Nestoroviću.
 
Nagrada "Dimitrije Davidović" za uređivački poduhvat uručena je uredniku Radija Beograd 2 Radomanu Kanjevcu.
 
Specijalna nagrada "Žika M. Jovanović“ za doprinos istoriji štampe i novinarstva i za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo uručena je urednici televizije "Forum" Milevi Malešić.
 
Specijalno priznanje za kontinuirano istraživanje i izveštavanje o tokovima i zloupotrebama budžetskog novca kroz sistem projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa uručeno je Branku M. Žujoviću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija