Zvanično počela zima: Očekuje nas do 20 "ledenih dana"

Zima je kalendarski počela sinoć u 22 časa i 36 minuta.
Zvanično počela zima: Očekuje nas do 20 "ledenih dana"
Foto: 021.rs
Trajaće 88 dana, 23 sata i 36 minuta, do 20. marta 2023. godine.
Juče je bio najkraći dan u godini jer je danas, na dan početka zime, takozvana kratkodnevica. Ona obično pada 21/22. decembra i tada je na severnoj Zemljinoj polulopti noć najduža, a obdanica najkraća.
U Srbiji se očekuje da ove zime temperatura vazduha bude jedan stepen iznad proseka, a količina padavina prosečna.
 
Očekivane srednje zimske temperature vazduha biće između jednog i pet stepeni u nižim predelima, a od minus tri do minus jedan u planinskim predelima.
 
Ove zimi se očekuje sedam do 20 "ledenih dana" sa maksimalnom temperaturom nižom od nula stepeni, a na planinama od 30 do 50 ledenih dana.
 
Do kraja decembra je mala verovatnoća za zadržavanje kratkotrajnog snežnog pokrivača u nižim predelima, dok se u planinama očekuje povećanje debljine snežnog pokrivača.
 
Tokom januara se u većem delu Srbije prognozira količina padavina ispod proseka, a na severu, krajnjem istoku i jugu prosečna.
 
U februaru temperatura vazduha biće iznad proseka, a količina padavina u većem delu Srbije biće prosečna.
 
Mart će biti prosečno topao, a i količina padavina prosečna.
  • Komesar

    22.12.2022 17:07
    Blamaza
    Prosečno? Znaci ni toplo ni hladno… kladim se da i ovaj sto daje info o prognozi ima kupljenu diplomu. Šta znaci uopšte prosečno?
  • Slobo

    22.12.2022 08:59
    Prosek
    Znaci prosečno...nam sve..
  • Bogdan

    22.12.2022 08:36
    @Lasta
    Bog ne postoji, samo botovi jedne i druge strane. Srdačan pozdrav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.