Lalić o atentatu na Vučića: Belivukova grupa se prepoznala u najavi objave rata mafiji

U nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, svedok i okrivljeni Srđan Lalić izjavio je da su vođa grupe i drugooptuženi Marko Miljković prošle godine hrabrili na ubistvo predsednika Srbije.
Lalić o atentatu na Vučića: Belivukova grupa se prepoznala u najavi objave rata mafiji
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Lalića je na ročištu ispitivao drugooptuženi Marko Miljković.
 
Objasnio je da su oni tokom januara prošle godine u više navrata hrabrili ostale članove grupe da treba izvršiti atentat na Aleksandra Vučića jer su se "prepoznali u najavi da objavljuje rat mafiji".
Lalić je rekao da je na to ćutao, a da je prethodno upozoravao da to ne može da se uradi i da policiji to nije prijavio iz straha od "kavačkog klana".
Objasnio je i da je bio plan da, ukoliko budu uhapšeni Belivuk i Miljković, bude postavljena bomba u tržni centar "Ušće".
 
On je rekao da su zato išli u Loznicu da nabave snajper, koji su nepoznatoj osobi platili 12.000 evra i da je to "oružje za najzahtevnije zadatke na velike daljine". 
 
Lalić nije objasnio za koji zadatak je to nabavljeno, kao ni ko ga je preuzeo - "izvesni Stefan", čije prezime ne zna.
 
On nije znao ni koje je boje bila "škoda" sa kojom su išli u Loznicu, kao ni registraciju vozila, ali je rekao da je "svojim očima video ogroman kofer, izliveni, sa metalnom drškom" u kojoj je bio taj snajper, kao i da je moralo da se obori zadnje sedište da bi kofer stao u automobil.
 
Miljković je optužio Lalića da je sve oko atentata na Vučića "zlonamerno izmislio" i upitao ga koga su onda mislili da dovedu na vlast, koju političku opciju, možda Lalićevog ujaka Momčila Babića, funkcionera Srpske napredne stranke i sadašnjeg ambasadora Srbije u Rusiji.
 
Lalić je sudskom veću objasnio kako je pokušao da Belivuku i Miljkoviću objasni da treba da se "drže kriminala" i da se ne bave političkim stvarima, da ne budu kao nekadašnji "zemunski klan".
 
On je naglasio da je plan Belivuka i Miljkovića bio da se, u slučaju njihovog hapšenja, na prvom sledećem skupu građana u januaru 2021. godine napravi haos, da se prave neredi i pale automobili.
 
Lalić je naveo da ne zna kad su se Belivuk i Lalić o tome dogovarali, a da se ne seća da li su išli na političke skupove.
 
On je dodao da ne može da sa sigurnošću kaže da li se na sastancima grupe dogovaralo o svrgavanju vlasti, ali da zna da su Belivuk i Miljković to želeli to da urade, i on im se suprostavio, jer mu je "toliko ta priča izgledala vanzemaljska" i da misli da ih je "neko ubedio u to".
Slučajevi van optužnice
 
Marko Miljković je Lalića ispitivao i o slučaju ubistva Mileta Radulovića u Crnoj Gori, zvanog "Mile kapetan", ali to nije obuhvaćeno optužnicom po kojoj im se sudi.
 
Miljkovićeva saznanja o otmici i ubistvu Radulovića su posredna, on je rekao da nije učestvovao, ali da je gledao fotografije.
 
Lalić je, odgovarajući na pitanja u otmici i ubistvu Nikole Mitića, u avgustu 2020. godine rekao da je bio namamljen u "bunker" organizovane kriminalne grupe ispod tribine stadiona Partizana.
 
Naime, tamo je uhvaćen, ubačen u kombi i on ga je tada pretresao oko pojasa, da vidi da nema oružje, da bi ga potom odvezli u kuću u Ritopeku, ubili, isekli na komade i samleli u mašini za meso.
 
Samlevene ostatke Mitića su, precizirao je Lalić, do obale Dunava odneli i bacili u reku Bojan Hrvatin, Miloš Budimir, Vlade Draganić i on. Ostatke su, dodao je, prevezli Draganićevim automobilom "opel astra", čije registracije se ne seća, stavljali su ih u gepek i onda vozilo ostavljali na krivini pa potom nosili peške.
  • BoeserWolf

    23.12.2022 10:22
    Pa kako da zna koje je boje bio auto kad mu to nisu rekli u partiji kad je dobijao uputstva kako da laze na sudu. Ujak ambasador SNSa u Moskvi, jasno.

    Ko bi pomislio da će posten svet u ovoj parnici navijati za navijače, odn. plaćene ubice partije, a ne za "drzavu".
  • Prra

    23.12.2022 07:54
    Sns krimosi
    A sra cemo sa snimcima i slikama gde taj isti belivuk obezbedjuje precednika kriminalca..i jos ima i motorolu
  • w/e

    23.12.2022 00:40
    lol
    Objava rata... Kako to mislite objava rata unutar suverene drzave? Zar nemate UKP? Sta vas sprecava da pohapsite tu mafiju o kojoj pricate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.