Brnabić: Niko nema prava da spočitava zašto u EPS-u nije bilo profesionalnog menadžmenta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da niko nema pravo Vladi Srbije spočitava zašto do sada nije bilo profersionalnog menadžmenta" u Elektroprivredi Srbije (EPS).
Brnabić: Niko nema prava da spočitava zašto u EPS-u nije bilo profesionalnog menadžmenta
Foto: 021.rs
Istakla je da su tokom vladavine SNS počele pozitivne promene u tom preduzeću i u celom energetskom sektoru.
"Bilo ko ko nam spočitava što nismo nešto uradili, pitala bih, a šta ste vi uradili, koji nam spočitavate što nije bilo profesionalnog menadžementa. Koji to novi energekapacitet ste počeli da gradite", rekla je ona na konferenciji za novinare.
Istakla je da su u vreme vladavine SNS počela ulaganja u energetiku Srbije i ocenila je da je u poređenju s vremenima drugih menadžmenta ovo "zlatno doba investicija" za EPS.
 
Podsetla je da je Srbija posle 31 godine pokrenula izgradnju prvog velikog energetskog objekta - Termoelektrane Kostolac B, koja će biti završena sledeće godine.
 
Navela je da je počela i gasifikacija Srbije, izgrađen je Balkanski tok, krenula je diversifikacija gasnih izvora gradnjom gasne interkonekcija sa Bugarskom, izgradnja kapaciteta za korišćenje obnovljivih izvora energije.
 
"Ali to nije bilo dovoljno i zato će se ići u implementaciju nove energetske politike koja podrazumeva investicije od 12 milijardi evra u 'zelenu tranziciju' i rad s najboljima na svetu, a to su Norvežani", kazala je Brnabić.
  • 021

    28.12.2022 09:13
    U ovom slučaju
    Ova nije normalna.
  • aleks

    28.12.2022 07:51
    Ovako idiotskim komentarom nadmasila je samu sebe. Toliko je idiotski da ga ne vredi ni komentarisati.
  • Profi menadžment

    27.12.2022 18:24
    Vladavina spočitavanja
    Što se ono kaže: lud(a) ko struja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.