Ove godine ubijeno 27 žena

Dvadesetšestogodišnja I.K, koja je prekjuče pronađena u stanu u ulici Dušana Popovića u Beogradu sa tragovima nasilne smrti, predstavlja 27. žrtvu ubistva žena od početka godine.

Predstavnice udruženja građanki "FemPlac" podsećaju da je pre samo nedelju dana suprug ubio svoju ženu u Velikoj Plani, pucnjima iz vatrenog oružja, prenosi Politika

Četvrtog dana oktobra javnost u Srbiji bila je šokirana činjenicom da je otac ubio svoju dvogodišnju devojčicu, jer se sa njenom majkom tužio oko starateljstva nakon razvoda. 

Prvog oktobra sin je ubio majku u Beogradu, a 20. septembra bivši suprug presudio je ženi nakon razvoda u Subotici. Samo dan ranije, u Zemunu je ubijena još jedna žena – takođe od strane svog supruga. 
 
27. avgusta u Aranđelovcu je muškarac koji je imao izrečene hitne mere zbog nasilja u porodici, ubio svoju suprugu, nakon čega je pokušao samoubistvo.
 
Javnost je tokom ove godine najviše bila potresena činjenicom da je tokom jula ubijeno čak šest žena u porodičnom nasilju. Serija femicida počela je 3. jula, kada je muškarac ubio svoju nevenčanu suprugu u okolini Sombora. Dvanaestog dana jula u selu Stanišić dogodilo se još jedno ubistvo, čiji je počinilac suprug. 
 
25. jula u Zemunu je ubijena još jedna žena, za koju se ustanovilo da je ujna ubici, a samo dva dana kasnije u selu Starčevo blizu Petrovca na Mlavi ženu je ubio njen suprug. Poslednjeg dana jula, muškarac je ubio svoju ženu u Batajnici, nakon čega se obesio.
 
Petog juna u dvorištu porodične kuće ubijena je još jedna žena, a 30. maja snaju je vatrenim oružjem ubio svekar sa kojim je živela u zajedničkom domaćinstvu između Tutina i Novog Pazara. 
 
24. maja podlegla je povredama žena koju je nedelju dana ranije suprug ranio vatrenim oružjem u Kragujevcu, a 13. maja dogodila su se čak dva femicida – u Barajevu je muškarac nožem zaklao svoju komšinicu, a u Pančevu je iz automatskog pištolja muškarac ubio svoju dugogodišnju partnerku. 
 
Petog maja ženu je ubio muškarac sa kojim je živela u zajedničkom domaćinstvu u Golupcu, a mediji izveštavaju da mu je ona pre toga prepisala svoju imovinu. Devetog aprila u Čačku se dogodilo trostruko ubistvo – sin je ubio majku, oca i dedu. 
 
29. marta ženu je ubio komšija u Zaječaru, kojeg je ona više puta prijavljivala policiji zbog zlostavljanja. 
 
25. marta muškarac je izbo nožem svoju suprugu, a tom prilikom je povredio i obe kćerke. Tri dana ranije sin je ubio svoju majku u Beogradu, a 21. marta još jedan sin ubio je svoju majku u Smederevskoj Palanci. 
 
16. marta sin je ubio svoju majku u Mirijevu, a na Božić je muškarac u Svilajncu ubio svoju nevenčanu suprugu lovačkom puškom. 
 
Trećeg dana januara u Prokuplju muškarac je ubio svoju suprugu.
  • Happy tv

    25.12.2022 13:21
    Zlatno doba AVa.
  • Ajme Nama

    25.12.2022 11:14
    Zanimljivo bi bilo videti koliko tih ubica je imalo istetovirane krstove, koliki krstovi su bili oko vrata, koliko ih je bilo za "tradicionalne porodične vrednosti", koliko litijaša...
  • Sava

    25.12.2022 08:23
    Sveti
    To su te ružičaste vrednosti svetog naprednjaštva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija