Radnici beogradske firme za osam meseci proneverili 17 miliona dinara

Beogradska policija uhapsila je G. N. (41) i B. A. (33) zbog pronevere u obavljanju privredne delatnosti.
Radnici beogradske firme za osam meseci proneverili 17 miliona dinara
Foto: 021.rs
Osumnjičeni su, radeći u jednom privrednom društvu u Beogradu, u periodu od januara do avgusta 2021. godine, prisvojili novac koji im je poveren u radu, sačinjavali dnevne izveštaje u kojima su prikazivali neistinite podatke fiktivno uvećavajući iznos pazara primljenog u čekovima, a za isti iznos smanjujući iznos pazara primljenog u gotovini.
Na ovaj način su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 17.358.135 dinara i za isti iznos oštetili privredno društvo.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.