U Bujanovacu uhapšen osumnjičeni za terorizam: Zaplenjena veća količina naoružanja i municije

Pripadnici BIA i MUP-a uhapsili su u Bujanovcu osumnjičenog za terorizam i zaplenili veću količinu naoružanja i municije.
Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u koordinisanoj akciji uhapsili su A. B, albanske nacionalnosti, zbog sumnje da je izvršio krivično delo terorizma, saopštila je BIA.
Kod osumnjičenog je nađena veća količina naoružanja, deset pušaka, jedan snajper sa prigušivačem, jedan škorpion sa prigušivačem, kilogram eksploziva, kao i veća količina municije.
Sumnja se da je oružje nabavljeno ilegalnim kanalima, a da je namera osumnjičenog bila dalji transport oružja na područje Kosova i Metohije.
 
Osumnjičenom A. B. je određeno zadržavanje do 48 sati. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • Zemlja čudesa

    27.12.2022 23:07
    ???
    Zašto bi neko slao oružije na Kosovo gde ga NATO isporučuje u traženim količinama? To je moglo biti namenjeno jedino mafiji u Albaniji ili je, verovatnije, sa Kosova dovučeno ovamo kako bi Albanci iz Bujanovca i Preševa reprizirali igru koja je UČK uspešno odradila pre 20-ak godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija