Kosovska ministarka kažnjena sa 700 evra zbog kašnjenja prijavljivanja imovine

Osnovni sud u Prištini izrekao je ministarki trgovine i industrije Kosova Rozeti Hajdari novčanu kaznu od 700 evra, jer nije prijavila imovinu.
Kosovska ministarka kažnjena sa 700 evra zbog kašnjenja prijavljivanja imovine
Foto: Pixabay
Ona Antikorupcijskoj agenciji Kosova nije 2020. godine u predviđenom roku prijavila imovinu.
U saopštenju suda se navodi da ministarka koja je svesna svoje zakonske obaveze, nije prijavila imovinu kako je to propisano Zakonom o prijavi, poreklu i kontroli imovine visokih javnih zvaničnika.
Hajdari je pred sudom priznala krivicu, ističući da je pometnja nastala jer je bio odložen rok za prijavu imovine.
 
Osnovno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Hajdari 14. oktobra ove godine zbog krivičnog dela neprijavljivanja imovine, prihoda, darova, druge imovinske koristi ili finansijskih obaveza utvrđenih zakonom.
  • aga

    30.12.2022 09:26
    pouzdan
    podatak , da je smanjila broj koza koje poseduje !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.