Aleksić (NS): Katastrofe poput prevrtanja vagona sa amonijakom moguće po celoj Srbiji

Poslanik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, ocenio je da ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović nije uradila ništa da predupredi izlivanje amonijaka kod Pirota.
Navodi da bi zbog toga ona i svi nadležni morali da odgovaraju.

Aleksić je istakao da hitno moraju biti preduzete mere da bi se sprečile havarije, ocenivši da su katastrofe poput prevrtanja vagona sa amonijakom moguće po celoj Srbiji.

"Šta kriju od građana? Važno je pitanje gde završavaju sve otrovne materije koje se transportuju železnicom kroz Pirot. Da li sve završavaju u 'Eliksiru' ili i u drugim fabrikama? Gde 'Eliksir' skladišti otpad? Šta je sa hiljadama tona amonijaka koje se skladište u krugu te fabrike? Pod kojim se uslovima otpad odlaže i ko je odgovoran za to", upitao je Aleksić.
 
On je pitao "šta radi Ministarstvo životne sredine i kakve se dozvole izdaju za transport otrova" i pomenuo i slučaj voza s fosfornom kiselinom, koji je takođe ove nedelje iskočio iz šina kod Zaječara.
 
"Sve to nam govori da su ljudi u vlasti i oni bliski vlasti spremni na sve zarad profita i baš ih briga da li će zbog toga biti ugroženi životi i zdravlje građana", rekao je Aleksić.
 
Ocenio je da "vlast pokušava da sakrije istinu od građana i da sve drži pod velom tajnosti".
 
"Neki ministri su se prošetali, održali konferencije za novinare u Pirotu, vratili se u Beograd i prepustili građane da se snalaze kako znaju i umeju. Nema ozbiljnijih aktivnosti Sektora za vanredne situacije, niti Železnica Srbije", rekao je Aleksić.
  • Grdana

    03.01.2023 09:00
    Vesić igra kolce
    Resorni ministar igra kolce na Pinku dok se narod u Pirotu guši. Zašto? Zato što zna da neće odgovarati i zato što ga nije briga ni za šta osim njegove fotelje.
  • Sakrili Vesica ?

    30.12.2022 18:31
    Mediji u Srbiji sakrili Vesica ministra saobracaja koji je odgovoran za prevrtanje vozova i koji treba da podnese ostavku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.