Fristajler i ranije bio mesto incidenata, u jedan umešan i Belivuk

Beogradski splav Fristajler, koji je tokom dočeka Nove godine do pola potonuo, i ranije je bio mesto incidenata.
Fristajler i ranije bio mesto incidenata, u jedan umešan i Belivuk
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Pre pet godina Fristajler je bio zapaljen. 

Kako piše Danas, 28. februara 2017. godine, posle ponoći, dva napadača približila su se splavu čamcem, polila ga benzinom i zapalila, a nekoliko minuta kasnije, s druge strane reke bačena je eksplozivna naprava na klub "Tilt". U klubovima tada niko nije povređen, a pričinjena je veća materijalna šteta.

"Fristajler" i "Tilt" u javnosti su poznati i kao mesta brojnih incidenata u kojima su učestvovali članovi njihovih obezbeđenja, bliski navijačkim grupama.
 
Kako je Krik pisao, Veljko Belivuk, koji je radio kao obezbeđenje noćnih klubova, i Darko Ristić učestvovali su u nekoliko incidenata u blizini "Fristajlera" i "Tilta".
 
U junu 2013. godine ispred "Fristajlera" dogodila se pucnjava u kojoj su ranjena tri mladića, među kojima član obezbeđenja Rade Petrović i Darko Ristić. 
 
Mediji su pisali da je do pucnjave došlo zbog obračuna navijačkih grupa – ranjeni Petrović bio je član "Alkatraza", a Ristić supraničke grupe "Janjičari". 
 
Ove dve grupe bile su u sukobu i tokom 2013. godine "Janjičari" su od "Alkatraza" preuzeli tribinu.
 
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je ispitivanje okolnosti pod kojima je potonuo poznati beogradski splav.
 
On je rekao da nije bio na licu mesta, ali da je čuo da je splav primio dva do tri puta više ljudi od dozvoljenog broja.
  • Mile

    02.01.2023 09:42
    Ružni, pokvareni, bahati, primitivni, bezprizorni i neodgovrni razbojnici . . . Pohlepa u ovoj zemlji granica nema . . . Oteti za jednu noć celu godinu, a ako je moguće za ceo život . . . I u svemu tako . . . Ono što je najstrašnije odgovarati neće niko . . . Tim pre što niko nije, srećom, stradao . . . A i da je . . . Fuj
  • 313

    02.01.2023 07:55
    Jel ovo početak?
    Ode objekt od ogromnog kulturno/zabavnog značaja. Dobro bi bilo da je prvi u nizu koji će da sledi.
  • Buzga

    02.01.2023 04:53
    Ako se po jutru dan poznaje ..
    ... onda je jasno šta je sledeće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija