Napadnut reporter Foneta dok je snimao splav "Fristajler"

Reporter agencije FoNet Marko Dragoslavić napadnut je danas posle podne, oko 15.30 časova, dok je sa šetališta na levoj obale Save snimao splav "Fristajler".
Napadnut reporter Foneta dok je snimao splav "Fristajler"
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Taj splav je, zbog prekomernog broja gostiju i preopterećenja, delimično potonuo tokom novogodišnje noći.

Na Dragoslavića su, dok je snimao splav i priobalje, nasrnule dve muške osobe odevene u crno, ne dozvoljavajući mu da nastavi snimanje.

"Jedan od njih mi je prišao pitajući: ‘Ko si ti, šta snimaš, ko ti je to odbrio, to je zabranjeno'", prepričao je Dragoslavić.
 
On je osobama, koje se nisu legitimisale, ni predstavile, pokazao novinarsku legitimaciju FoNeta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).
 
"Uprkos tome, jedan od njih mi se uneo u lice, uhvatio šakom za vrat i, stežući me, odgurno", opisao je Dragoslavić.
 
On je pozvao policiju i sačekao patrolu koja je došla posle petnastak minuta.
 
Dvojica mladića su u međuvremenu deo šetališta ispred splava ogradili plavo-belom trakom.
 
Policajci su legitimisali i Dragoslavića i dvojicu mladića, koje su upozorili da nemaju pravo da prostor na šetalištu ispred splava ograđuju trakom koju su razvukli.
 
Poručili su im da je to javna površina i da za to ovlašćenja imaju samo policija i inspekcije. Uprkos upozorenju, oni nisu ukonili traku.
 
"Sve što se događalo gledalo je petnaestak ljudi koji su se okupili na šetalištu. Policajci su bili veoma korektni, ali su mi savetovali da se udaljim, što sam i uradio jer se više nisam osećao bezbedno", naglasio je Dragoslavić.
  • Edi Popovic

    04.01.2023 09:41
    Ovim Policajcima sto nisu uhapsili ovu dvojicu odmah otkaz. Zatvorske kazne sa majicom: CAJO.
  • ustav

    02.01.2023 16:31
    zaga
    zagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazagazaga,,, je svemu krivaaaaa
  • Marta

    02.01.2023 10:13
    Rane
    Sto bi rekla Turbo Suki:" Novcaaaaaniceeee!"
    E mi to zivimo vec 30 g.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija