Vesić: Od srede voz na relaciji Beograd - Pančevo, vožnja prva tri dana besplatna

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će od srede građani moći da koriste voz Beograd - Pančevo, a do nedelje prevoz na toj liniji biće besplatan.
Vesić: Od srede voz na relaciji Beograd - Pančevo, vožnja prva tri dana besplatna
Foto: 021.rs

Vesić je rekao da će "Panvoz" saobraćati svakog radnog dana, vožnja će trajati 30 minuta, prva stanica će biti Pančevo Vojlovica, a poslednja Pančevački most (Dunavski peron).

Cena karte od nedelje, 8. januara iznosiće 150 dinara u jednom pravcu, kazao je Vesić za televiziju Kurir.

"U razgovorima sa Srbijavozom tražimo rešenje da cena za studente i đake bude niža", rekao je on.
 
Vesić je ocenio da je povratak u sistem BG voza pravo rešenje za Pančevo, ali da o tome moraju da se dogovore dva grada.
 
Prema njegovim rečima, prilikom rekonstrukcije BG voza, projekta koji se radi uporedo sa metroom, planirano je da Pančevo bude u sistemu BG voza i da ima oko 30 polazaka dnevno iz Beograda i ka glavnom gradu.
 
"To je jedino pravo rešenje za građane Pančeva. Ministarstvo je uradilo ono što smo mogli, a za sistem BG voza neophodan je dogovor dva grada i pre toga rekonstrukcija sistema", kazao je Vesić.
 
Kako je naveo, bio je "zapanjen" cenom karte koju je za relaciju između Beograda i Pančeva naplaćivao prevoznik, ističući da je to "bezobrazluk", kao i da je to tema za tržišnu inspekciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.