Ministar građevinarstva: Sutra odluka o cisternama s amonijakom koje su iskliznule iz šina u Pirotu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Srbije, Goran Vesić rekao je da će sutra biti odlučeno šta će se raditi s vagonima-cisternama s amonijakom koje su iskliznule iz šina kod Pirota.
Ministar građevinarstva: Sutra odluka o cisternama s amonijakom koje su iskliznule iz šina u Pirotu
Foto: 021.rs
On je za televiziju Pink kazao da će sutra biti doneta odluka da li će se iz tih cisterni istakati amonijak ili će natovarene biti podignute i vraćene na šine i potom odvezene.
Objasnio je da će ta odluka biti doneta na osnovu mišljenja stručnjaka koji su radili na tim cisternama i lokalnog štaba za vanredne situacije, a i u skladu s procenom bezbednosti planirane operacije.
Podsetio je na to da su četiri cisterne isklizule iz koloseka i da je iz jedne cureo amonijak, te naglasio da je po merenjima kvalitet vazduha, vode i zemljišta sada "sve apsolutno bezbedno za građane".
 
Kazao je da su iskliznula četiri vagona cisterne iz kompozicija sa 21 cesternom od kojih je 20 bilo s amonijakom, a zadnja prazna.
 
"Šest cisterni je odvezeno u Smederevo gde je izvršeno merenje po nalogu tužioca, potom su poslate u Šabac - ka krajnjoj destinaciji, tri cisterne su u drugim stanicama i ići će na merenje, a sedam cisterni je odvezeno u Dimitrovgrad", objasnio je on.
 
Po rečima Vesića, pošto se odluči šta će se raditi sa četiri preostale cisterne, pruga će se popraviti i osposobiti za saobraćaj.
  • 313

    04.01.2023 07:44
    Žuri polako
    Ne treba žuriti sa odlukama u vezi cisterni. Bolje je sačekati koji mesec da se ideje izkristališu.
  • xqt

    03.01.2023 23:00
    Slika napreDNOg haosa
    Sve je urađeno baš kako treba obzirom da se dođaj zbio u ekonomskom tigru kojim upravlja samosvađajući najbolji student uz pomoć lažnih doktora i tantuza.
  • Brza brzina

    03.01.2023 22:07
    Već sutra, pa mogli su sačekati da prođu praznici, pa negde posle 8.marta recimo, ili prvog maja, ko će sad po zimi da se zeza s amonijakom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija