Dačić ide u Zagreb na prijem, "treba tražiti najmanjeg mogućeg imenitelja za buduće odnose"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da će zajedno sa ministrom za ljudska prava Tomislavom Žigmanovim sutra prisustvovati Božićnom prijemu koji priređuje SNV u Zagrebu.
Dačić ide u Zagreb na prijem, "treba tražiti najmanjeg mogućeg imenitelja za buduće odnose"
Foto: 021.rs

Na prijemu se očekuje i prisustvo predstavnika hrvatske vlade.

Dačić je na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova rekao da za sada nisu predviđeni bilateralni sastanci.

"U skladu sa namerom koju je izrazila Vlada Srbije na predlog predsednika Aleksandra Vučića, Tomislav Žigmanov i ja ćemo učestvovati na Božićnom prijemu u Zagrebu. Biće srpski patrijarh Porfirije, očekuju se predstavnici hrvatske vlade", rekao je Dačić.
 
On je dodao da to što Beograd i Zagreb misle različito ne znači da ne treba da pokušaju da traže zajedničke interese i najbolje okvire za bilateralne odnose.
 
Dačić je kazao da se očekuje da stranke Tomislava Žigmanova i Milorada Pupovca potpišu Sporazum o saradnji što je takođe još jedan dobar mali korak u pokušaju razvoja bilateralnih odnosa dve zemlje.
 
"Bez obzira na razlike mi o tim pitanjima treba da razgovaramo na jedan način, ali isto tako treba tražiti najmanjeg mogućeg imenitelja za buduće odnose", rekao je Dačić.
  • Istina

    06.01.2023 13:18
    Verovali ili ne , posle toliko blaćenja imaju obraza da idu u posetu komšijama!
  • Trivun

    05.01.2023 20:15
    Za početak neka usklade kalendare. Naš crkveni kasni jedno dve nedelje...
  • Banderaš

    05.01.2023 19:07
    Motka
    Gospodin Hill će ove naše ološe da dovede u red

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.