SPC: Patrijarh ide u Peć po svom nahođenju

Patrijarh Porfirije će po "unapred utvrđenom programu" služiti Božićnu liturgiju u Hramu Svetog Save u Beogradu, te će otići u Pećku patrijaršiju.

Kako je navela Srpska pravoslavna crkva u saopštenju, patrijarh će otići u Pećku patrijaršiju u posetu sveštenstvu i vernicima Eparhije raško-prizrenske, u "skladu sa svojim programom i nahođenjem koji nisu vezani ni sa jednim političkim kontekstom ili sa bilo kojom ličnošću iz političkog života".

Vlada Kosova saopštila je ranije danas da je dozvolila patrijarhu SPC da poseti Kosovo uoči predstojećeg Božića.

Krajem decembra, prištinske vlasti nisu dozvolile Porfiriju da uđe na Kosovo dok ne "osudi" postavljanje barikada na severu Kosova.

  • Vladan

    06.01.2023 09:51
    @Penzos

    Pa ja sam uvek hercegovce nazivao bosancima da ih nerviram. A onda sam zapravo bio u hercegovini i video kakvi su i sad tek shvatam kolika je to uvreda za bosance.
  • šura pucar

    06.01.2023 06:59
    eh
    na ovom portalu sam Лиманац se bori protiv zgubidana i uvek pobeđuje , istina se ne može medijski kreirati ona uvek ostaje istina a neznalice možete ubediti i u ravnu ploču i da ovo nije najbolja vlast ikada !
  • 9

    06.01.2023 01:31
    Siroti Љиманац
    Da je znao kakvo stado Isus ovdije ima nebi se
    ni rađao , jer se ne čestita rođenje dok zaista
    nije rođen ali to treba znati. U krugovima čestitača
    to se smatra za maler.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija