Vučić: Beograd za Novu godinu kao Kazablanka, strane službe uništile projekat litijuma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Beogradu oko nove godine boravio "rekordan broj stranih špijuna" i da su strane službe uništile projekat eksploatacije litijuma u Srbiji.
Vučić: Beograd za Novu godinu kao Kazablanka, strane službe uništile projekat litijuma
Foto: 021.rs

Vučić je na televiziji Pink rekao da su obaveštajni podaci koje je dobio potvrdili da je "Beograd za Novu godinu bio kao Kazablanka" i da "nema špijuna koji nisu okupirali naše hotele".

"To nikad tako nije bilo, rekord smo postigli, takav broj špijuna od 20. decembra do 5. januara u Beogradu nije zabeležen od Drugog svetskog rata. Očigledno je da su mnogi spremali svašta, ali dobro. Znate, strane službe rade svoj posao, tako su nas uništili sa litijumom, ja sam jedini koji o tome smem da govorim. Direktno su nas strane službe uništile", rekao je Vučić.

Komentarišući projekat eksploatacije litijuma u Srbiji koji je trebalo da sprovodi anglo-australijska korporacija Rio Tinto, Vučić je više puta ponovio da je učinjena greška što se odustalo, i da to nije bio samo "kompanijski rat" Rio Tinta i drugih kompanija, već "napad na Srbiju", ali da on nije bio svesan "dubine tog napada".

  • Dd

    09.01.2023 08:42
    Dd
    Kakav si ti onda nesposoban predsednik koji dozvoljava da nam spijuni setaju ko na korzou i ove tvoje bezbednosne sluzbe?! Zna se kako se postupa sa stranim spijunima u tudjoj drzavi!!! Odlazi!!!!
  • dell

    09.01.2023 00:37
    Lik je sve češće u ozbiljnom raskoraku sa stvarnošću.
    Ljudi, on zaista veruje u tomšto izgovara!
  • Ratko

    08.01.2023 22:32
    To ne bi bilo ništa novo. Oni rade svoj posao ali to ne znači da smo na gubitku. Ako oni tvrde da u Srbiji rade Ruske špijunske službe možemo i mi njih optužiti da rade protiv Srbije.
    Pa neka dokažu svoju tvrdnju ili našu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.