Velike gužve na izlazu iz zemlje: Na Batrovcima se čeka duže od osam sati, na Horgošu šest

Zbog velikog broja putnika koji se iz svojih matičnih zemalja nakon praznika vraćaju ka Zapadnoj Evropi saobraćaj je pojačan na gotovo svim našim graničnim prelazima, saopštila je Uprava carine.
Kako navode, posebno teška situacija je na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, na prelazu Batrovci, gde se zbog zastoja u međuzoni, usled usporenig rada hrvatskih pograničnih organa, na izlaz iz naše zemlje čeka i duže od osam sati.

"Nažalost, naši granični organi nemaju mogućnosti da ubrazaju protok saobraćaja, jer je stvorena gužva u međuzoni, posle naših graničnih službi. Priliv putnika jeste veliki, ali ovako neočekivano dugih zadržavanja nema ni u jeku turističke sezone", navode u Upravi carine.

Dodaju da su zastoji i na severnoj granici, pa se na Horgošu, gde je otvoreno čak pet izlaznih traka, čeka oko šest sati, kao i da puna međuzona pokazuje da mađarske granične službe takođe rade usporeno.
 
Kako navode, putnicima ne mogu preporučiti ni alternativne prelaze, jer su u međuvremenu i tamo stvorene velike gužve.
 
"Ono što činimo jeste da apelujemo na granične službe naših suseda da ubrzaju rad, kako bi se ova, svima podjednako neprijatna situacija razrešila u što kraćem roku", zaključuju u Upravi carine.
  • lala

    09.01.2023 13:42
    Običaji su nazadni
    Nikad mi neće biti jasno zašto ljudi polude za vreme praznika. Šta im znači taj jedan i po dan za vreme božića, a onda dva dana čekaju na graničnom prelazu da predju granicu. Zašto ne slave božić tamo gde žive i gde rade. Primitivizam od običaja.
  • Neštin ili Ilok?

    08.01.2023 20:13
    Neštin ili Ilok
    Zna neko sa lica mesta koliko se čeka trenutno na izlaz iz Srbije na Iloku i Neštinu?
  • Novosadjanka

    08.01.2023 19:52
    Lose organizovano
    Juce sam cekala 4 sata da se pomerim 2 kilometra na Horgosu. Brze su prolazili oni koji su koristili zaustavnu traku, a to su vecinom bili gradjani zemalja u kojima da su to radili papreno bi ih kostalo. Takodje, desetak automobila (starne tablice) se okrenulo i zaustavnom trakom krenulo u suprotnom smeru od granice. Policije ni za lek. Da su bili tamo, mogli su da popune budzet Srbije samo tako, a ne da kaznjavaju ljude sto voze jugice ako voze 53 na sat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.