Na ulici u Kragujevcu pronađena napuštena beba, hitno smeštena u hraniteljsku porodicu

Devojčica stara oko godinu dana pronađena je sinoć u kolicima na trotoaru u Zmaju Jovinoj ulici u Kragujevcu, potvrdili su za RTS u Policijskoj upravi u tom gradu.
Na ulici u Kragujevcu pronađena napuštena beba, hitno smeštena u hraniteljsku porodicu
Foto: Pixabay
U Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu sinoć oko 2.45 časova jedan prolaznik je na trotoaru naišao na kolica sa bebom starom oko godinu dana, ženskog pola. Kontaktirao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mesta, zbrinula devojčicu i prevezla je na odeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.
Iz Policijske uprave Kragujevac su za RTS saopštili da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u ovom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad "Solidarnost".
Iz Centra "Solidarnost" su rekli za RTS da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja.
 
Naglašavaju da će u nastavku rada na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, u najboljem interesu deteta.
 
Kako RTS nezvanično saznaje, nadležne službe su identifikovale majku deteta, koja je navodno ostavila devojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

Teme

beba
  • r

    10.01.2023 13:17
    r
    Verujem da puno samohranih majki ima problem sa finansijama, zaposlenjem, alimentacijom.To što dobija hraniteljska porodica treba usmeriti na majke i bilo bi manje ostavljenih beba.U jednom domaćem filmu na RTSu pokazaše da je to biznis ma relaciji Socijalni centar _ hranitelj??????
    .
  • pismen

    10.01.2023 12:16
    ?
    gde su oni sto proglasavaju hranitelje za neke zlikovce? oni su medju onima sto su prosli pored kolica racunam...
  • Sabahudin

    10.01.2023 12:01
    Omerović
    A toliko je onih koji žele a ne mogu da imaju decu... Tužno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija