Prvi put digitalna nagradna igra "Uzmi račun i pobedi": Šta kad ne radi kju-ar kod?

Prispeli računi, u prvi put digitalnoj nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" već se mere milionima, prenosi RTS.
Prvi put digitalna nagradna igra "Uzmi račun i pobedi": Šta kad ne radi kju-ar kod?
Foto: Pixabay
Da bi motivisala građane da uzimaju fiskalne račune i tako pospeše borbu protiv sive ekonomije nagradnu igru u saradnji sa NALED-om organizuje Vlada Srbije. Ivan Radak iz NALED-a kaže za RTS da je do sada poslato 13 miliona računa i da je skeniranjem uneto 55 odsto računa, a ručno 45 odsto. Radak objašnjava zašto ponekad ne radi skeniranje kju-ar koda.
"Nadmašili smo očekivanja, jer je do prvog izvlačenja ostalo dosta vremena da popravimo taj rezultat. Imamo oko 330.000 građana koji su se već registrovali", ističe Radak.

Skeniranjem je, dodaje, uneto oko 55 odsto računa, a 45 ručno.

"Problem sa kju-ar kodom može da bude zbog toga što je račun izgužvan, ili da je do fiskalne kase trgovca, da je kju-ar kod loše odštampan. Možete da pređete na ručni unos PFR broja koji se nalazi iznad kju-ar koda. Obratite pažnju na slovo 'o' i nulu. Preporučujem da se oslonite na aplikaciju koja će vam reći odmah da li je dobro unet račun ili nije i zašto nije", napominje Radak.
 
Na samom izvlačenju biće "loto bubanj".
 
"U njemu će biti loptice, putem kojih ćemo dobiti šest brojeva. Kao i u prethodnim ciklusima imaćemo poznate ličnosti. Oni će na jednom tasteru birati dva slova koja su u jednistvenom kodu i tako ćemo dolaziti do dobitne kombinacije", ističe Radak.
 
Računi koji su poslati do 12 časova na dan izvlačenja su u igri, a oni koji ne budu izvučeni ostaju za naredna izvlačenja, kao i za naredni krug koji će biti kasnije ove godine.
 
Nagradni fond je gotovo milion i 700.000 evra. 
 
"Sada imamo pet izvlačenja, prvi je 28. januara, poslednje 25. februara, očekuje nas 10 stanova. Imamo dva jednoiposobna stana, pet dvosobnih, dva trosobna i glavna nagrada je jedan četvorosoban stan od 100 kvadrata. Stanovi su u naselju Zemunske kapije i u bloku 63", navodi Radak.
 
Glavni cilj je, kaže, da se jača svest građana o tome zašto je važno da pri svakoj kupovini uzmu fiskalni račun i budu odgovorni.
  • dejan

    05.02.2023 02:53
    Radi qr kod
    Ljudi radi qr kod samo me poslusajte ..... odaljite mobilni telefon malo vise nego sto treba .... jedno 30-ak santimetra od qr koda .... videcete da skenira svaki racun .... samo me poslusajte :D
    Nadam se da sam vam pomogao.
  • Ljubica

    15.01.2023 18:30
    Racuni
    Sta raditi ako racuni jedne prodavnice ne mogu da se ucitaju ? Svi racuni mogu da se unesu rucno ili kamerom skenira samo racuni od te prodavnice nijedan ne moze da se unese . Kome prijaviti?
  • Radovan

    15.01.2023 13:56
    Za uzmi račun i pobedi
    Kako da skeniram račun , šta pritisnem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.