FOTO: Radnici EPS-a protestuju pred direkcijom u Beogradu

Više stotina radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) danas su počeli protest pred direkcijom u Beogradu sa zahtevom da se smeni v.d. direktor Miroslav Tomašević i povećaju zarade u ovoj godini.
Miran protest predvodi Srđan Alimpijević, koji tvrdi da je izabran za predsednika Sindikata radnika EPS-u na izborima u novembru prošle godine.
Alimpijević je ranije za Betu rekao da je zbog nove sistematizacije zaposlenih, koju je napravio Tomašević, ukupna masa zarada u toj kompaniji smanjena, a da plate nisu povećavane dve godine zbog čega ih treba korigovati naviše.
Dodao je da za sada nije utvrđen procenat povećanja koji traže, ali da su spremni da u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić nađu zajedničko rešenje.
 
 
Alimpijević je pre nekoliko dana tražio razgovor sa Brnabić i najavio da će, ako ona to odbije, danas organizovati miran protest.

Teme

EPS
  • Baki

    14.01.2023 08:57
    Baki
    Tako i treba! Gledam gradjane samogundjaju i vredjaju ovaj rezim i AV a proton nista nepreduzimaju!!! Ustanite i protestijte za plate i Penzije…Od sedenja i kucjanja vajde nema niti ce biti!!! Dali su stranacki botovi ili nisu zaboleme bitno da traze veca plate jer sa 60 i 90 hiljada nemozes ziveti Jedva da prezivis a zivot nije Samo da Jedes i pijes…jos ako imas decu!!! Podrska!!!
  • Turija

    13.01.2023 23:58
    Ovi iz EPS-a su sve paraziti, samo im deliti otkaze i smanjenje plate. Ko to sprovede glasam za njega
  • Stole

    13.01.2023 23:37
    Fejsbuk ratnik
    Kad oterate onog fejsbuk junaka Parovića što ga SNS zaposlio a sad glumi borca za svoj džep pljujući vlast može da se priča dalje. Čovek živi na Fejsbukua platu mu daje EPS. Dok god držite takve budale ne interesujete nikoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.