Dačić: Upitno popravljanje odnosa s Hrvatskom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je pitanje da li će Srbija uspeti da popravi odnose s Hrvatskom, i naglasio da treba tražiti zajednički interes i baviti se konkretnim temama.
Dačić je za Politiku rekao da bi sledeći potez trebalo da bude da se načini presek stanja o svim pitanjima koja se mogu grupisati u tri dela, otvorena pitanja iz prošlosti, šta danas može da se učini u traženju zajedničkih interesa, i treći koji se tiče razvoja ekonomskih odnosa.
Dačić je rekao da je bitno da postoji politička volja da se prevaziđe situacija, a prema njegovim rečima, imaće uspeha u meri koliko se budu bavili konkretnim pitanjima, a ne "pravljenjem antisrpske histerije, koja dovodi do toga da se onda ne želi normalizacija odnosa".
"Teško je očekivati da će neko od nas promeniti mišljenje, ali hajde da probamo da tražimo neki zajednički interes", rekao je Dačić.
  • George

    16.01.2023 21:52
    Pa vi i netreba da učestvujete u poboljšanju odnosa između dve zemlje,zar ne kapiraš da to nije tvoja misija!
  • Penzos

    15.01.2023 14:49
    ???
    Suvisno je komentarisati ove likove. Budala i idiota ima puno ali su dobro rasporedjeni, svuda. Mislite o izborima sada i izadjite na iste kada treba i zaokruzite svoju i buducnost svoje dece i unucadi ako vec nisu preko .
  • Momo

    15.01.2023 14:33
    Momo
    Kako mozes da se pomiris sa politicarima iz Srbije koji su na vlasti 30 godina i direktni ucesnici ZLA 90-ih? Nikada! Srbiji treba nova snaga neisprljana i nezatrovana nacionalizmom i veliki Srbiji tek tada mozemo ocekivati neki boljijat u regionu!!! Sto za jednog….budimo objektivni i posteni!!! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.