Vesić: Kamioni kod Šida i Batrovaca najčešće izbegavaju auto-put zbog putarine, uvešćemo i vage

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je uvođenje tranzitnih ruta za kamione, u cilju očuvanja saobraćajnica.
Vesić: Kamioni kod Šida i Batrovaca najčešće izbegavaju auto-put zbog putarine, uvešćemo i vage
Foto: 021.rs
On je za televiziju Pink rekao da će tranzitne rute biti na auto-putevima, te da će time biti onemogućeni i vozači stranih kamiona da zbog neplaćanja putarine, umesto auto-puta koriste lokalne saobraćajnice.
Dodao je da su takvi slučajevi "silaženja" s auto-puta posebno evidentirani u blizini prelaza Šid i Batrovci sa Hrvatskom.
Vesić je rekao da vozači domaćih kamiona "radi ušteda" često opterete vozila većim teretom od predviđenog te najavio da će i putem automatskih vaga biti kontrolisana njihova nosivost.
 
O tome kako će funkcionisati naplata putarina kamionima čitajte u odvojenom tekstu OVDE.
  • QQLELE

    17.01.2023 10:18
    BRAVO
    Izbegavanje auto-puta i vožnja od strane Bugarskih i Turskih kamiona lokalnim putevima kod Šida stvorila je velike gužve u samom gradu Šid.Katastrofalno stanje kuća i objekata ...
    I treba jedan Granični prelaz da se rastereti zbog uvoza i izvoza robe iz Srbije
    vozači koji su udaljeni od kuće i mesta istovara oko 50-100 km...čekaju po 10-15 sati da uđu ili da izađu iz Srbije....Bravo za predložene mere....NADAMO SE DA ĆE BITI UBRZO SPROVEDENE
  • Alex

    16.01.2023 01:41
    Drina
    Stavite vage u opstinu Bogatic ako imate hrabrosti ili....
  • Dell boy

    15.01.2023 15:19
    Vinjeta rešava sve probleme...i tranzit teretnjaka i gužve na naplatnim rampama...ali naviklo se na keš lovu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.