Vlada Srbije formirala Mrežu za borbu protiv prevara

Vlada Srbije formirala je Mrežu za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije.
Vlada Srbije formirala Mrežu za borbu protiv prevara
Foto: Pixabay
U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da se Mreža obrazuje za vreme dok traje pružanje finansijske pomoći Evropske unije Republici Srbiji.
Mreža će sarađivati sa specijalizovanim Odeljenjem Ministarstva finansija, izraditi Strateški plan za svoju nadležnost, prikupljati, pratiti i analizirati podatke o preduzetim merama, inicirati zakonodavne i druge mere, i jačati međuinstitucionalnu saradnju i razmenu podataka između državnih organa, organizacija i institucija.
Deo posla Mreže je i razmatranje, davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja u vezi sa svim drugim pitanjima od značaja za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u postupanju sa finansijskim sredstvima EU.
 
Predsedavajući Mreže je šef Kabineta potpredsednika Vlade Srbije i ministra finansija Luka Tomić, a njegova zamenica Jelena Sedlaček, načelnica Odeljenja za suzbijanje nepravilnosti i prevara u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije u Ministarstvu finansija.
 
Za svoj rad Mreža će moći da traži podatke, dokumenta i izveštaje od državnih organa i drugih organizacija i institucija u vezi sa pitanjima iz svoje nadležnosti.
  • Realista

    16.01.2023 18:22
    Salto mortale
    Kakva sad pomoć EU, ja mislio da je tu Majka Rusija "najača" kad ono cvrc! Kako misle da kontrolišu sami sebe dok je budu primali a lapali?
  • Cocco

    16.01.2023 13:59
    Je l' to Vlada puca sebi u nogu?
    Mislim ako im ta "mreža" bude iole ozbiljna...
  • Aleksej

    16.01.2023 13:44
    Srpska Nepismena Stranka
    Ahahahahah!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.