Brajan Volš optužen za ubistvo svoje supruge Ane

Brajan Volš optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš koja je nestala 1. januara, saopštio je Okružni tužilac Norfolka.
Brajan Volš optužen za ubistvo svoje supruge Ane
Foto: Beta/AP
Njeno telo nije pronađeno.
Tužilac Norfolka Majkl V. Morisi potvrdio je da je Volš optužen za ubistvo, prenosi Boston Herald.
"Okružni tužilac Norfolka Majkl Morisi najavljuje izdavanje naloga za ubistvo zbog smrti Ane Volš (39), nestale iz Kohaseta od Nove godine ili približno tog datuma. Nalog je izdat od Okružnog suda Kvinsi danas, 17. januara 2023. godine. Izvođenje optužbe može biti sutra u 9 sati ujutru u zavisnosti od dostupnosti advokata odbrane", navodi se u saopštenju.
 
Volš je prethodno je bio uhapšen zbog ometanja policijske istrage. On je tokom saslušanja prošle nedelje negirao da je umešan u nestanak supruge Ane. 
 
Nastavljena istraga je sada omogućila policiji da dobije nalog koji tereti Brajana Volša za ubistvo njegove žene, rekao je Morisi. On će, kako je naveo tužilac, biti prevezen u Okružni sud Kuinci zbog optužbe za ubistvo. Dodatni detalji istrage i dokazi koji potkrepljuju te optužbe će verovatno biti predstavljeni na suđenju, ali u ovom trenutku neće biti otkriveni, naveo je tužilac Morisi.
 
Američki tužioci su naveli da je Brajan Volš lagao policiju kada je rekao da je otišao da kupi sladoled svom sinu, dok je zapravo otišao u radnju da kupi sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.
 
Kako su preneli američki mediji pozivajući se na sudska dokumenta, Volš je nosio masku i rukavice kada je otišao u radnju u Roklandu 2. januara i sve je platio u gotovini.

Beograđanka Ana Volš poslednji put je viđena u ranim jutarnjim satima 1. januara 2023. godine, ubrzo nakon što je dočekala novu godinu sa svojim mužem i njihovim zajedničkim prijateljem Gemom Mutluom, piše Fox News.

Policija je u podrumu kuće u kojoj su živeli Ana i Brajan Volš pronašla krv i nož. Na deponiji u mestu Pibodi pronađeni su testera i krvavi peškiri.

Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosi narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.
 
U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.
 
Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Američke Države. Sa Brajanom Volšom ima troje dece, starosti od dve do šest godina. Brigu o njima trenutno vode socijalne službe, a Anini prijatelji pokušavaju da dobiju dozvolu da se deca prebace u kuću jednog od prijatelja.
  • Nirvana

    18.01.2023 08:34
    Banderaš @ Pateticno... Ta "vrhunska" policija posle 60 godina ne zna ko im je ubio PREDSEDNIKA, a sve ovo su predstave za javnost. Imaju ubedljivo najveci procenat osudjenih NEVINIH ljudi na svetu, pravosudje koje je sve samo ne nezavisno.
  • Musaši

    18.01.2023 06:53
    Gebelsova propagandna mašinerija je Jelenu Marjanović iskoristila da u sred izbora raji skrene pažnju sa nemaštine u kojoj živimo.
  • xqt

    18.01.2023 06:47
    Truli zapad
    Sad vidimo koliko mi nemamo policiju, već grupu poslušnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija