Ministarstvo: Nijedan poverljiv dokument Vlade Srbije nije otkriven

Svi podaci javne uprave zaštićeni su i nijedan poverljiv dokument Vlade Srbije nije otkriven, saopštilo je danas Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.
Ministarstvo: Nijedan poverljiv dokument Vlade Srbije nije otkriven
Foto: 021.rs
Ovo ministarstvo je to saopštilo povodom učestalih pretnji na društvenim mreža po pitanju informacione bezbednosti i objava da su kompromitovani poverljivi dokumenti Vlade i hakovani različiti državni sajtovi.
"Svi podaci od značaja za Republiku Srbiju čuvaju se u Državnim data centrima u Beogradu i Kragujevcu po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima", navodi se u saopštenju i dodaje da stručne službe MUP-a, BIA, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Vojske Srbije koordinisano rade i prate sve aktivnosti.
Kako se ističe, uznemirujuće objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama imaju za cilj da zaplaše građane i predstavljaju element specijalnog rata koji se vodi protiv Srbije.
 
Ministarstvo poziva sve zaposlene u javnoj upravi da nastave da se pridržavaju mera informacione bezbednosti i svih bezbednosnih preporuka rukovanja sa neproverenim i sumnjivim mejlovima i sajtovima. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija