Frilenseri pomerili protest u Beogradu sa 21. na 28. januar

Udruženje radnika na internetu pomerilo je protest sa 21. na 28. januar.
Frilenseri pomerili protest u Beogradu sa 21. na 28. januar
Foto: 021.rs
Kako su naveli frilenseri, protest je pomeren zbog problema sa prijavom skupa.
"I dalje zahtevamo sastanak sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom i smatramo da je najbolje rešenje da se dugovanja koja se stavljaju na teret za period od 2017, i potencijalno do 2020, da se otpišu, a da se od 2023. neoporezivi iznos usklade sa drugim poreskim iznosima minimalne cene rada i neoporezivim iznosom na zarade i da se uvećaju normirani troškovi, kao i da se dobiju prava za trudničko i porodiljsko i da se jasno i nedvosmisleno informišu poreski obveznici kako će izmirivati obaveze", kažu frilenseri.
Okupljanje je u subotu, 28. januara u 15.30 časova ispred Vlade Srbije u Beogradu.
  • Preduzetnik

    27.01.2023 13:22
    #okružensamjošvećimludacima
    @Jasmina
    U pravu ste Jasmina. Ja sam tako otvorio firmu i plaćao poreze, i zato imao SVAKAKVE beneficije, nisam morao tražiti posao sve mi država našla i nisam morao se ni truditi da zaradimo za dohotke jer smo bili na teretu drugih. Ne donosimo pare u zemlju već radimo besplatno za inostrane kupce. Ne izdržavamo članove porodice jer su naši članovi porodica bogati i država im ništa ne uzima. I normalno je da smo oporezovani jer nismo uspeli ništa samostalno da stvorimo sebi za život već koristili SVAČIJU POMOĆ - pogotovu pomoć države i sa SVAKAKVIM BENEFICIJAMA. Svi znaju da samo frilenseri samostalno stvaraju a svi ostali su paraziti. I znajte, takođe sam ubio više ljudi da im ne bih morao platiti za usluge ali pošto sam ih ubio pre par godina niko me ne ganja jer bi to bio retroaktivan progon i čist zločin prema mojoj slobodi!
    Nego da vas pitam, kada ste poslednji put bili kod oftalmologa obzirom na nivo bezumnog slepila?
  • Jasmina

    27.01.2023 12:53
    #okruženasamludacima
    @gaga
    O čemu ti pričaš??? Šta se to "oprašta" frilenserima??? Šta to treba retroaktivno da se oporezuje? Frilenseri nisu imali NIKAKVE beneficije za koje se porez uopšte i plaća, sami su sebi našli posao i ni na čijem teretu nisu bili - naprotiv, DONOSE PARE U ZEMLJU u kojoj su pare u debelom deficitu! Ogromna većina frilensera izdržava članove porodice koji ne mogu da sastave kraj sa krajem, zato što im država uzima sve, sad samo treba da nam uzmu i pravo na egzistenciju! I sad treba da im se unazad oporezuje što su uspeli samostalno da stvore sebi za život BEZ IČIJE POMOĆI - pogotovo bez ikakve pomoći države i BEZ IKAKVIH BENEFICIJA?!? To retroaktivno oporezivanje je čista pljačka!
  • vladaNS

    19.01.2023 18:50
    @Bojan
    Prijatelju pobrkao si lončiće.......Nisi odgovorio na pitanje, gde i kada??????? Pozdrav iz Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.