FOTO: Preko Gradine u specijalno napravljenom bunkeru u pasatu pokušali da prošvercuju 343.000 evra

Carinici su u sredu, 18. januara na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 343.000 neprijavljenih evra skrivenih u specijalno napravljenom bunkeru u prtljažniku jednog automobila.
Slučaj je otkriven kada je u večernjim časovima, na izlazu iz zemlje, za detaljnu kontrolu izdvojen VW pasat, švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana. 
Putnici su carinicima na prelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.   
 
Carinici su primetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta, naknadno montiran. To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-penom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe. 
 
 
Čim su otvorili deo skrivenog bunkera, carinici su zatekli dve plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim evrima. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 evra. 
 
 
O svemu je odmah obavešteno tužilaštvo, pa kako postoje elementi krivičnog dela, putnici su zajedno sa neprijavljenim novcem predati policiji u dalju nadležnost. 
 
Kako je saopštio MUP, u pitanju su sirijski državljani M. K. (29) i I. A. (43) koji su osumnjičeni za pranje novca. 
 
  
 
Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu. 
  • Banderaš

    19.01.2023 14:17
    Ka Evropi ide droga,a ka Turskoj se vraćaju pare i to u malim apoenima od ulicne prodaje.
  • Joca

    19.01.2023 14:07
    gde novci posle odu
    Sviđa mi se "POKUŠALI" al nisu. Pitanje gde sad ti novci završe? U nekom magacinu do završetka suđenja ako i bude to znam nego kasnije gde i kome idu.
    p.s. izvinte zbog nezgodnog pitanja
  • Pera pumpas

    19.01.2023 12:16
    Tetka
    Mozda su bili kod tetke iz kanade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.