Protest ispred Geneksovih kula, građani traže da se ne prodaje poslovni deo

Nekoliko desetina građana okupilo se danas na protestu na platou ispred Geneksovih kula na Novom Beogradu, kako bi sprečili najavljenu prodaju poslovnog dela.
Među prisutnima su bili stanari stambene kule, kao i stanari iz susednih novobeogradskih blokova.
Građani su na ulazu u kulu nalepili nekoliko fotografija iz kule i istakli zastavu Srbije.
Geneksova kula se od 2021. godine nalazi pod zaštitom države.
 
Grupa stanara je Privrednom sudu predala zahtev da se prodaja Geneksa obustavi.
 
Cena po kojoj se sada nudi iznosi 834,6 miliona dinara, a to je znatno manje od cene u maju, kada je kula bila na prodaju za dve milijarde dinara.
 
Ranije su stanari najavili da će, ukoliko Vlada Srbije ne iskoristi pravo preče kupovine, 28. januara u 12 časova blokirati Gazelu.
  • Grof Sekereshi

    21.01.2023 18:22
    I sta ako se ne proda Genex? Gradjani koji protestvuju ce placati iz svog dzepa njegovo odrzavanje? Ili cemo svi mi to placati iako mene ne interesuje ko je vlasnik te zgrade?

    napomena: Genex odrzava i prodaje republicka vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.