Zbirke zadataka za malu maturu od ponedeljka u prodaji

Zbirke zadataka za pripremu osmaka za polaganje završnog ispita za kraj osnovnog obrazovanja biće u prodaji od ponedeljka, 23. januara.
 Zbirke zadataka za malu maturu od ponedeljka u prodaji
Foto: Pixabay

Kako piše Politika, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremio je tri zbirke za malu maturu, u saradnji s Prosvetnim pregledom.

Svaka zbirka ima po 450 zadataka. 

Jednu zbirku čine pitanja iz srpskog (maternjeg) jezika i književnosti, drugu pitanja iz matematike, dok su u trećoj objedinjeni zadaci iz pet izbornih predmeta: biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. 
 
Od ove školske godine, treći test na maloj maturi neće biti kombinovani sa zadacima iz pet predmeta, nego osmaci biraju jedan od pet ponuđenih predmeta.
  • Dada

    22.01.2023 15:11
    Nista novo
    Ocekivali smo vise.
    Uveli ste treci test iz odabranog predmeta, a niste kadri da sastavite zbirke za svaki od pet ponudjenih predmeta, vec i dalje idete na "copy-paste" varijantu i nudite istu zbirku koja obuhvata svih 5 predmeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija