Čupić: Vukovi će biti ovce, u ime Kosova sve je ovde razoreno

Razgovor predstavnika najmoćnijih zemalja Evrope i Miroslava Lajčaka sa Aleksandrom Vučićem poslednje je upozorenje predsedniku Srbije da mora da reši ono zbog čega je dobio vlast u 2012. godine.
Čupić: Vukovi će biti ovce, u ime Kosova sve je ovde razoreno
Foto: Medija centar Beograd
To smatra politikolog i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu u penziji Čedomir Čupić.
 
Čupić za N1 navodi da je za Srbiju bolje da potpiše sporazum o Kosovu, jer je ovo što se sada dešavalo "jedno mrcvarenje". Ocenjuje i da će narod prihvatiti tu odluku Vučića ako je donese.

Povodom izveštaja da je Vučić vrhu naprednjaka sinoć na dramatičnoj sednici najavio da je spreman da se povuče, Čupić je rekao da je u pitanju samo još jedna drama – da Vučića obični ljudi počnu da sažaljevaju i kažu – "eto on je nateran i moramo našeg mudrog predsednika da slušamo".

Komentarišući objave naprednjaka sa fotografijama vukova posle Vučićevog sastanka sa predstavnicima EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije, kojima su mu pružili podršku, Čupić kaže da je Srpska napredna stranka postala veliko preduzeće sa moćnicima koji njime upravljaju.
 
Istakao je da je strašno ako se nalazite na javnom poslu, a jedino što vas motiviše je kako da lično nešto prigrabite. 
 
"Vukovi – biće to jagnjad. Vuk će im održati lekciju i svi ti vukovi će postati jagnjići, biće ovce", rekao je Čupić u Novom danu N1.
 
Ocenio je i da je dobro da se sporazum o Kosovu konačno potpiše, te da nažalost od momenta kada su Kosovo preuzele UN stalno zaboravljamo da je to odluka Saveta bezbednosti, najmoćnijih pet zemalja sveta, a da je to šta će se u političkim dogovorima dešavati drugi deo priče.
"24 godine Kosovo je bilo alibi za sve neuspehe naših politika, svih politika u 24 godine", rekao je profesor.
 
Dodao je da je izgovor svih političara bio – da je Kosovo u redu sve bi bilo u redu i vladavina prava i institucije bi funkcionisale...
 
"U ime Kosova sve je ovde razoreno i razrušeno. Institucije ovde ne postoje, postoje samo lideri", kaže.
  • Профа

    24.01.2023 00:41
    Оно што је окупирано не предаје се већ ослобађа догодине или за сто година. Народ који препушта окупатору своју колевку неће имати ни гробно место.
  • Aleksandar

    23.01.2023 15:53
    Sporazum kao spor um
    Veliki ugled Vučić političara u EU i svetu spao na ultimatum sporog uma u sporazumu о Коsovu u OUN i dalje...
    Vučić i njegovi vuci i vukodlaci, po ponosnom prezentu potčinjenih listaša, kaže Vučić ili vučić na društvenim mrežama budućnost srbije lavež pasa.
    budućnostsrbijeav.
  • G pen

    23.01.2023 15:16
    Kakvo Kosovo. Sve se radi u ime Bosne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.