NS naprednjaci pozivaju na "svekoliku" podršku Vučiću: Pod istu zastavu za odbranu svetinja

Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da u jednom od najvažnijih trenutaka novije srpske istorije pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću.
NS naprednjaci pozivaju na "svekoliku" podršku Vučiću: Pod istu zastavu za odbranu svetinja
Foto: 021.rs

Navode da Vučiću daju podršku u "vođenju politike koja će obezbediti konačni mir na prostorima Kosova i Metohije, a istovremeno zaštiti srpski narod i svetinje od daljeg pogroma".

"Naprednjaci Novog Sada pozivaju sve aktere srpske političke scene da su ovom odsudnom trenutku, kada su Srbija i njen predsednik pritisnuti sa svih strana neverovatnim ucenama, stave pod istu zastavu i pokažu jedinstvo koje će pokazati svetu koliko srpskom narodu znači južna pokrajina", poručuje se u saopštenju.

Borba za mir i teritorijalni integritet Srbije koju vodi predsednik Vučić, dodaju, predstavljaju najveći nacionalni interes i u tome on ne sme da bude sam.
 
"Zato podrška koju treba da dobije mora da bude svekolika, kako iz stranke na čijem se čelu nalazi, tako i iz institucija, udruženja, pokreta, organizacija. Pitanje Kosova i Metohija ne sme da bude tema dnevnog prepucavanja političkih stranaka. Srpska svetinja mora da ostane daleko iznad toga", kažu ujedinjeni novosadski naprednjaci.
Povlačenja Vučića sa funkcije poistovećuju sa namerom da se "Kosmet preda onima koji nam ga otimaju".
 
"O povlačenju predsednika sa funkcije, koju zagovaraju pojedinci željni da zauzmu njegovo mesto i to u ovom trenutku, a da samim tim Kosmet predaju onima koji nam ga otimaju, Srpska napredna stranka neće ni da razmišlja. Zbog toga Gradski odbor Srpske napredne stranke iz Novog Sada poručuje svom predsedniku da nije i da neće ostati sam u velikoj diplomatskoj borbi, jer za nas predaja nije opcija", zaključuju novosadski naprednjaci.

Komentari 74

  • Ns

    27.01.2023 12:20
    Ns
    Blizi se kraj mandata, i sada se smisljaju koje kakve predstave da moze da krade na veliko. Uvek je najgore bilo pred kraj mandata bilo kojeg do sada.
  • ex chapman

    27.01.2023 09:56
    bez sale
    ko zaista hoce da bude uz Srbiju, taj ne moze biti uz Vucica
    dixit
  • Voja

    27.01.2023 09:07
    Ludilo
    Gradski odbor Srpske napredne stranke više zanima južna pokrajina nego severna, ona naša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti