Uhapšene četiri osobe zbog davanja i primanja mita u Vranju - među njima matičar

Policija je uhapsila A.A. (55), Đ.I. (59) i B.P. (42) iz Niša zbog sumnje da su davali mito, a krivičnom prijavom obuhvaćen je i osumnjičeni za primanje mita, 56-godišnji matičar Gradske uprave Vranje
Uhapšene četiri osobe zbog davanja i primanja mita u Vranju - među njima matičar
Foto: 021.rs
Kako je navedeno, matičar je od osumnjičenih primao novac kako bi, bez dokumentacije, pojedine osobe upisivao u matičnu knjigu umrlih.
To je bio osnov za vođenje ostavinskog postupka i ostvarivanje prava na porodičnu penziju, kako bi izdao uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih jednoj osobi, iako ona nije bila prisutna, niti je dala drugome ovlašćenje za to.
Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Komšinica

    24.01.2023 17:42
    Vranje
    Tamo su matičara još davno uzimali od kosovara uzimali po 500 maraka da upišu,da je dete rođeno u Vranju a ne na Kosovu. Ne znam koja im je bila tarifa kad je uveden evro. Vrlo unosan posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija