Peticiju "Pravda za Nikolinu" za veću bezbednost u saobraćaju potpisalo 8.500 ljudi

Peticiju "Pravda za Nikolinu" za bezbednost u saobraćaju, koju su pokrenuli roditelji dvanaestogodišnje devojčice nastradale na pešačkom prelazu, do sada je potpisalo gotovo 8.500 ljudi.
Peticiju "Pravda za Nikolinu" za veću bezbednost u saobraćaju potpisalo 8.500 ljudi
Foto: 021.rs
Peticijom se traži da počinioci teških krivičnih dela u saobraćaju u pritvoru čekaju odsluženje kazne. Apeluje se da ih sudstvo stavi u pritvor do okončanja krivičnog postupka, a ne samo 48 sati, kako ne bi ponovili bahato ponašanje, ubili ili povredili još pešaka.
Kako je u saopštenju navela Nikolinina majka Vera Janković, od sudstva još uvek nema odgovora i zbog toga su ponovo uputili nadležnima apel i pozvali na potpisivanje peticije.
U saopštenju se dodaje da sudstvo nereagovanjem i blagim kaznama u praksi šalje jasnu poruku "Gazite decu i pešake, Srbija ima dece za bacanje."
 
Devojčicu iz Kragujevca Nikolinu Janković je na pešačkom prelazu udario automobil pri brzini od preko 90 kilometara na sat.
 
Navodi se da se na mestu te nezgode svakodnevno vozi prebrzo, snimaju se, a deca zaustavljaju nepoznate vozače kako bi se provozala tom deonicom puta i snimila brzu vožnju.
 
"U telefonskom kontaktu smo sa Eskom Zečevićem (tata Melise iz Novog Pazara) i Ivanom Vujićem (tata malog Maksima iz Obrenovca), jer smo iste tragedije doživeli i izgubili našu decu zbog bahatih vozača", piše u saopštenju.
 
Nikolinina majka navodi da oni podržavaju peticiju i nadaju se da se njihove tragedije neće ponoviti drugim porodicama, ali i očekuju da će ubice njihove dece dobiti odgovarajuću kaznu. 
  • Nina

    25.01.2023 11:58
    Kako kazne nisu resenje?
    Kad sudovi ne bi bili korumpirani,zakon nistavan a kazne primerene, da vidiš!

    Kad bi odlezalu celu svoju kaznu i usput radili, i koliko zarade toliko da pojedu. A ako nije dovoljno nek im familija uplačuje .... Svi ti pijani,polupijani,drogirani i bahati vozaći , pobegulje sa bednim opravdanjem sa mesta nesreće...bi više bili pod kontrolom porodice....,da vidis!
    I nema sudijama mito,državi.,..
  • Plaćač poreza

    25.01.2023 08:16
    Srbija je jedina zemlja na svetu u kojoj neko automobilom ubije čoveka na pešačkom prelazu i ne završi čak ni u pritvoru.
  • Jovan

    25.01.2023 07:57
    Kazne nisu rešenje.Rešenje je da se uspori saobracaj izdignu pešački prelazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.