U Novom Sadu i Beogradu 16.000 studenata iz Republike Srpske, mali broj njih se vrati kući

Na fakultetima u Novom Sadu i Beogradu ima više od 16.000 studenata iz Republike Srpske, izjavio je predsednik Udruženja studenata Republike Srpske u Srbiji Dejan Pudar.
U Novom Sadu i Beogradu 16.000 studenata iz Republike Srpske, mali broj njih se vrati kući
Foto: 021.rs
Pudar je na sastanku sa članovima Odbora skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu istakao da veliki problem predstavlja što 75 odsto studenata iz Republike Srpske studira u ta dva grada i da se veoma mali broj njih vrati kući.
Kako se navodi u saopštenju skupštine, zamenik predsednika Odbora Milimir Vujadinović kazao je da se na tom problemu može raditi kroz aktivno uključivanje mladih u društvene i političke tokove i istakao primer "Otvorenog Balkana" koji, između ostalog, ima za cilj da unapredi i olakša razmenu studenata.
"Cilj treba da bude da se studenti i Republike Srpske osećaju kao u matici, kao svoji na svome, ali da se veći broj njih po završetku studija vrati i uključi u politiku i društveni sistem Republike Srpske", rekao je Vujadinović.
 
Tema sastanka bila je i procedura dobijanja državljanstva Republike Srbije, povodom koje su studenti izneli zapažanja da se, iako je ona u Srbiji brža nego u mnogim evropskim zemljama, suočavaju sa nešto dužim vremenskom periodom u kojem se to pravo ostvaruje.
  • Poznavalac prilika

    27.01.2023 09:51
    Nemanja@ Iako nije dobro što si se prepoznao, ne nalazim lošim što su neofašisti poput tebe koji non stop prete građanima Vojvodine nasiljem i proterivanjem, šikaniraju ih zbog porekla i broje im krvna zrnca svedeni ispod statističke greške. Vaša mala, smrdljiva i marginalna grupa predstavlja otelotvorenje čistog zla i sigurno je da za vama i vašom nazadnom ideologijom i vizijom čistokrvne, superiorne vojvođanske nacije neće niko plakati.
  • Nemanja

    27.01.2023 08:33
    @Poznavalac prilika

    Nije nemoguće da si u pravu - sveli ste nas ispod statističke greške, a za to vam je samo bilo potrebno da ojadite, opustošite i uništite dve države, i Srbiju a i vašu Bosnu. Čestitam idioti, baš ste nam pokazali.
  • Poznavalac prilika

    27.01.2023 00:01
    IX
    Student iz RS@ Nemojte se mladiću previše uzrujavati. Trebate znati da na ovom mestu obitava mala ali veoma glasna grupa (auto)šovinista i neofašista koji od jutra do mraka šire mržnju prema Srbiji i srpskom narodu a ovaj medij koriste za svoje glasilo dok im oni u tome svesrdno pomažu, kao npr. što sada uporno neće da objave ovaj komentar a objavili su već niz njihovih, to je ovde česta pojava. No, ovakvi nikako ne predstavljaju prosečnog stanovnika niti Novog Sada niti Vojvodine ili Srbije već su samo jako glasni dok su ovako u čoporu i iza tastature pa to ostavlja utisak da ih ima više nego što ih ima. Njihove političke opcije osvoje broj glasova ispod statističke greške, a sve čime oni doprinose ovom društvu je emitovanje neograničene količine pljuvačke. Po tome se oni i vi mladiću razlikujete, i dobro je što je tako. Sve najbolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija