Lokal "Kod lažnog svedoka" prekoputa suda zbog naziva smeta advokatima, vlasnik se brani humorom

Pojedini valjevski advokati se protive da se ugostiteljski objekat, koji se nalazi u Ulici vojvode Mišića prekoputa Višeg suda, zove "Kod lažnog svedoka".
Prema saznanjima Kolubarskih.rs, osam advokata je podnelo Državnom pravobranilaštvu – Odeljenje u Valjevu, inicijativu da se pokrene postupak promene poslovnog imena ugostiteljskog objekta "Kod lažnog svedoka".
Nakon razmatanja podnete inicijative, Državno pravobranilaštvo je vlasniku  objekta "Kod lažnog svedoka" dostavilo u septembru prošle godine opomenu pred pokretanja postupka, a u "cilju eventualnog mirnog rešenja postupka". Kako je navedeno u odgovoru medijima Državnog pravobranilaštva, "lice nije postupilo po dostavljenoj opomeni, a tužba, još uvek, nije predata Privrednom sudu u Valjevu".
Prema saznanjima Kolubarskih.rs, vlasnik objekta "Kod lažnog svedoka" trebalo je u roku od 30 dana da promeni naziv. Ukoliko to ne učini, biće pokrenut sudski postupak. 
 
Zamoljen da prokomentariše zahtev da menja naziv svog kafića, vlasnik "Kod lažnog svedoka" Lazar Marjanović za Kolubatske.rs kaže da neće menjati, niti će izbaciti "lažni" iz naziva. Dodaje da mu nije jasno zbog čega to od njega traži, i dostavlja mu opomenu pred utuženje, zamenik državnog pravobranioca. Naglašava da je njegova ugostiteljska radnja "Kod lažnog svedoka" pod tim nazivom registrovana u Agenciji za privredne registre.
 
"U maju 2022. godine registrovao sam u Agenciji za privredne registre (APR) preduzetničku radnju - Lazar Marjanović PR Ugostiteljska radnja Kod lažnog svedoka Valjevo. APR je prihvatio taj naziv, imam sve dozvole za rad. Ja nisam napravio nikakav prestup, nisam prekršio zakon, nikoga nisam ugrozio, povredio, nisam uzurpirao ničiju imovinu... Radim svoj posao, a mislim da bi i drugi trebalo da rade svoj posao, a ne da se bave nazivom jednog ugostiteljskog objekta", rekao je Marjanović i dodao da ovim nazivom nije imao nameru da bilo koga povredi ili uvredi, jednostavno reč je o "humoru i marketinškom potezu".
 
Opširnije na portalu Kolubarske.rs.
  • Dragutin

    30.01.2023 02:14
    Neprijatno im
    Ma, sigurno je neprijatno advokatima da tamo sednu sa svedokom na kafu, dok čekaju termin za raspravu i odrađuju završne pripreme iskaza pred sudom. A zgodno je pošto je preko puta. Meni recimo nije jasno kako to da ni jedno žensko udruženje ili NVO nije tražilo od vlasnika kafane "Tašta" u Novom Sadu da skloni taj naziv sa sve nacrtanom vešticom na metli! Naprotiv, čak sam slušao dve dame koje su, na putu ka Štrandu, uočile kafanu, komentarisale i "umirale" od smeha!
  • mrva

    28.01.2023 10:42
    Svaka cast, kad budem u prolazu kroz Valjevo, svratiću!
  • Koviljka

    28.01.2023 09:29
    Kafana - Kod lažnog svedoka..
    Očigledno, samo na ovaj način sudstvo može sebe da, odbrani. Svedoci smo da brane, zbog novca, tačnije, mita, kriminalce a,, obični" građani ne mogu da ostvare svoja prava, godinama. Para vrti gde burgija, neće! Zbog mnogih, postadosmo društvo, hohštaplera! Pa i njih među, ostalima! Svi smo svedoci da nam, kriminal, cveta kao majske ruže!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija