Šapić ima vilu u Trstu vrednu 820.000 evra koju nije prijavio

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio je 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra a prekršio je zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, piše nedeljnik "Vreme".
Vreme u novom broju navodi da je tada predsednik opštine Novi Beograd živeo i radio u Beogradu, a sudeći po ugovoru, na osnovu prebivališta u Trstu nameravao je da iskoristi umanjenje poreza.
U tekstu koje su napisali novinari Vremena i BIRN-a navedeno je da u zemljišnim knjigama piše da je Šapić vlasnik četiri nepokretnosti, od kojih je jedna vila od 399 kvadrata sa 13 soba, da su novinari italijanskog "Il Piccola" obišli lokaciju, ali da joj nije moguće prići zbog kapije sa video nadzorom.
Druga nekretnina je garaža od 127 kvadrata, treća je pristupni put, a Šapić je i suvlasnik šume površine 6.200 kvadratnih metara, koja ima 30 vlasnika.
 
"Ništa od ovoga što se vidi u italijanskom katastru nema u registru domaće Agencije za sprečavanje korupcije. U poslednjem izveštaju koji je Šapić prosledio Agenciji 19. jula 2022. godine piše da od nepokretnosti ima dva stana, ali nijedan od njih ne odgovara kvadraturi u Trstu", piše Vreme.
 
U tekstu je navedeno da gradonačelnik Beograda nije prijavio ni nedavno legalizovani objekat na Bežanijskoj kosi.
  • Zanovetalo

    27.01.2023 09:34
    Pa sta
    Sve ce to jednog dana Djavo da onese,kao sto je odneo mnogima pre njega.A tek sta on od toga uziva?Sve ce to naslednici, neradnici da procerdaju.Bozja pravda je velika.
  • Troller

    26.01.2023 15:42
    Ostavila mu..
    Tetka iz Nambije.
  • Pecaroš

    26.01.2023 15:36
    saće av da drami na pinku...3 sata minimum,i priča nam kako oni koji ga prozivaju ne vole srbiju,da ih plaća đilas i..ma znate već kosovo i to.
    čuvaju se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija